ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

caz neaintalnit !!!

Ajutor , imi darama casa !!!!, 23 Martie 2013 15:29 | 0 raspunsuri


Buna ziua, Va rag sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am legata de un imobil.
In anul 2010, am achizitionat un teren cu casa veche pentru care am obtinut autorizatie de desfiintare lucru pe care l-am si realizat. Dupa acest lucru am obtinut o autorizatie pentru o casa P+M construita pe vechiul amplasament. Incepand cu construirea imobilului au aparut unele probleme cu un vecin din fata case Care nu mi-a dat voie sa construiesc imobilul cu mansarda motivand ca nu vrea el. De aici au inceput problemele, facandu-mi reclamatii peste reclamantii la toate institutiile statului (ITM, Mediu, OCPI, Primarie, Inspectoratul in constructii,etc), procese pentru sistarea lucrarilor la casa si anularea autorizatiei de construire, procese pe care le-am castigat in orasul de domiciliu. Apoi vecinul, a facut recurs la Bucuresti la Curtea de Apel pentru ambele procese (proces pentru sistarea lucrarilor si anularea autorizatiei de construire), castigand doar recursul pentru anularea autorizatiei de construire. La momentul respectiv (martie 2012) cand mi-a fost anulata autorizatia , imobilul era construit 100% dar nemaiavand timp pentru a face receptia imobilului.
Mentionez faptul ca terenul pe care il detin, impreuna cu terenul vecinului, plus un alt teren au fost initial ale unui singur proprietar care pe parcurs au fost impartine in 3 parti egale si vandute. In anul 2010 cand am intra in posesia documentelor de proprietate am constatat ca din cauza celor de la OCPI cand s-au realizat cartile funciare ale terenului meu si ale vecinului, coordonatele se suprapuneau. S-a deschis un proces pentru acest lucru (rectificare carte funciara) motiv pentru care instanta de judecata a hotarat sa se faca alte masuratori. Masuratorile s-au facut de un anumit topometrist care mult mai tarziu am aflat ca este un prieten apropiat al vecinului meu. Initial terenul a fost in forma dreptunghiulara avand o lungime de 41m si latime de 8.07m pe o suprafata de 330mp. In urma masuratorilor terenul meu nu a mai avut acelasi metraj dar avand aceasi suprafata (330mp). Adica terenul avea in dreptul casei o latime de 7.5m iar la capatul celalalt avea o latime mai mare nemaiavand acea forma drptunghiulara. Motiv pentru care noi nu mai putem obtine o alta autorizatie deoarece nu se mai respecta limitele admise pentru construirea unui imobil pe un teren (distanta de la gard pana la zidul casei de 3m , etc) fapt ce a dus si la anularea autorizatie de construire la Curtea de Apel Bucuresti.
In prezent suntem intr-un alt proces deschis de vecin pentru desfiintarea lucrarilor, adica demolarea casei. Mentionez faptul ca vecinul a ajuns la Ministerul de Stat in constructii la Bucuresti, iar de aici s-au facut presiuni la institutiile locale , facanduse procese verbale pentru stadiul lucrarilor si am primit termen ca pana la 30 august 2013 sa intram in legalitate , lucru pe care noi nu il putem face deoarece suntem in litigiu si avand si acea problema cu distantele….
VA ROG SA MA AJUTATI ACEASTA PROBLEMA cu un sfat, idei sau cu o persoana care a mai avut un asemenea caz!!!!
(am investit in imobil aproximati 150000 ron, bani pe care i-am imprumutat din banci si bani pe care i-am strans de-alungul vietii !!!


Telefon: 0762298054
E-mail: gabi.vlascu@yahoo.com

Va multumesc !!!!

 
 
 
 

SCRIE UN RĂSPUNS


*
*
*
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...