€ 4.9730   USD 0.1173   
Home Login
Ana Maria Papp, IntegralEdu: Universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

Universităţile din Marea Britanie prezintă în continuare un interes crescut din partea tinerilor din România, a declarat, joi, Ana Maria Papp, director Dezvoltare IntegralEdu, în cadrul unei conferinţe care a precedat deschiderea târgului educaţional World Education Fair (WEF).

"Subiectul Brexit nu a afectat interesul tinerilor români pentru studii în Marea Britanie. La data de 15 ianuarie, România a înregistrat un număr de 2.750 de aplicanţi, versus 2.800 de aplicanţi anul trecut, respectiv ianuarie 2019. În ceea ce priveşte mobilitatea studenţilor români la universităţile din străinătate, în acest moment, conform datelor HESA, 10.000 de studenţi români se află înregistraţi la universităţile britanice", a arătat Ana Maria Papp.

Ea a precizat că "universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români, respectiv împrumuturi pentru studii de licenţă şi studiile de masterat. Odată ce vor începe studiile de licenţă sau masterat în acest an (septembrie 2020), vor progresa cu împrumutul până la finalizarea studiilor. (...) Împrumutul se aplică şi studenţilor români care sunt înregistraţi în momentul de faţă în universităţile britanice şi progresează în anul II, III sau IV de studii. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor pe care trebuie să le facă tinerii odată ajunşi în Marea Britanie - EU settlement status".

Ana Maria Papp a afirmat că universităţile britanice sunt în continuare interesate de studenţii români şi "vin în număr din ce în ce mai mare la târgul World Education Fair", ea amintind că anul acesta vor fi prezente peste 40 de instituţii de învăţământ britanice.

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

"Aproape 10.000 de studenţi din România studiază în universităţile din Marea Britanie în prezent. (...) Comunitatea de studenţi români din Marea Britanie este a şasea cea mare din UE şi mulţi alţi români aleg să urmeze studii în Marea Britanie în fiecare an", a spus Nigel Bellingham, precizând că Marea Britanie şi România au o lungă istorie în parteneriate pe educaţie.

Ana Maria Papp a menţionat că, pe lângă universităţile britanice, la târg vor fi prezente în număr foarte mare şi alte universităţi din Europa, Canada şi Statele Unite.

O noutate în cadrul târgului va fi Olanda.

"În Olanda s-a adoptat o nouă politică în ceea ce priveşte taxa de şcolarizare, aceasta fiind înjumătăţită în primul an pentru toţi studenţii europeni, practic un student român care se va înregistra la un program de licenţă în cadrul unei universităţi olandeze va plăti în jur de 1.072 de euro pe an", a afirmat Papp.

Pe lângă universităţi, la WEF vor fi prezente organizaţii care oferă tabere educaţionale în Europa, Statele Unite sau Canada.

"Exportise Summer School va fi prezentă la WEF cu oferte de tabere educaţionale pentru copiii pasionaţi de fotbal şi care se vor pregăti cu antrenori locali de la Arsenal sau Chelsea. Programul este accesibil atât băieţilor, cât şi fetelor, care vor avea oportunitatea să experimenteze jocul în cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Preţul pentru o astfel de tabără poate ajunge până la 1.500 de lire pe săptămână", a afirmat Raluca Niculae, IntegralEdu.

Târgul World Educatioan Fair se va desfăşura pe 28 februarie la Timişoara - hotel Timişoara, 29 februarie - 1 martie la Bucureşti - hotel Radisson Blu, 2 martie Constanţa - hotel Ibis şi 4 martie Galaţi, hotel Vega.
Contacteaza-ne!
Trimite un email