€ 4.9762   USD 0.1180   
Home Login
Locul II pentru Universitatea din București la concursul de pledoarii organizat la New York de International Chamber of Commerce (ICC)

05 Martie 2020   |   BizLawyer

Echipa continuă tradiția Universității din București la acest concurs, care a obținut locul II la ediția a 11-a (2017) și locul III la ediția a 12-a (2018).

Echipa Universității din București a obținut locul II la a 14-a ediție a concursului de pledoarii organizat de ICC (Camera Internațională de Comerț), în parteneriat cu USCIB (Consiliul Statelor Unite pentru Afaceri Internaționale) la New York, în data de 21 februarie 2020. Universitatea din București a fost reprezentată de studenții: Cătălin-Șerban Apatean (anul III), Andreea Luca (anul III), Artiom Radu (anul III) și Miruna Tocileanu (anul III).

La concursul organizat de ICC au participat următoarele 8 echipe: Brooklyn Law School (SUA), Cardozo University (SUA), Columbia Law School (SUA), Duke University (SUA), Fordham University (SUA), New York Law School (SUA), Pace University School of Law (SUA) și Universitatea din București.

Echipa Universității din București a obținut locul II în urma pledoariilor susținute împotriva Fordham University și a Columbia Law School. Echipa continuă tradiția Universității din București la acest concurs, care a obținut locul II la ediția a 11-a (2017) și locul III la ediția a 12-a (2018).

Concursul de pledoarii de la New York este un concurs regional în cadrul pregătirii pentru participarea la concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem C. Vis, cel mai mare și mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Ediția a 17-a Hong Kong se va desfășura în perioada 23-29 martie 2020, iar ediția a 27-a Viena va avea loc în perioada 3-9 aprilie 2020. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem C. Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem C. Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 8 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor 2 ediții ale concursului: Cătălin-Șerban Apatean, Vicențiu-Eduard Dine, Florin Ilie, Andreea Luca, Sorin Niculescu, Artiom Radu, Miruna Tocileanu, Mălina-Alexandra Trifu.

Echipa Universității din București este pregătită de dna. lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București, Collège Juridique d’Etudes Européennes și la Campbell University, și dna. av. drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru. Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni, printre care David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Alin Florescu, avocat în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, și Andrei Greceanu, avocat în cadrul societății de avocatură Filip and Company, precum și din partea unor foști participanți la concurs, în particular Maria Avram, masterand la Queen Mary University of London.

Echipa Universității din București se bucură de un important sprijin financiar din partea Facultății de Drept a Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase societăți de avocatură. Sponsori principali ai echipei sunt Filip and Company, Fundația Telekom România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Echipa a primit, de asemenea, sponsorizări din partea societăților de avocatură Guia Naghi și Asociații, Leroy și Asociații, Markó & Udrea, MRP Partners, Paziuc & Jida Law Office, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tudor Andrei & Associates – law firm associated with BDO, precum și din partea Sorinei Olaru și Ralucăi Papadima.
Contacteaza-ne!
Trimite un email