€ 4.9695   USD 0.1182   
Home Login
Comisia Europeană aprobă achiziţionarea Borealis de către OMV

11 August 2020   |   AGERPRES

Tranzacţia a fost analizată conform procedurii simplificate privind evaluarea fuziunilor, a informat Executivul comunitar.

Comisia Europeană a aprobat, conform reglementărilor UE privind fuziunile, achiziţionarea producătorului de mase plastice Borealis AG de către OMV Aktiengesellschaft (OMV), ambele din Austria, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că propusa tranzacţie nu ridică probleme de concurenţă ţinând cont că OMV deţine deja o participaţie la Borealis şi că suprapunerile orizontale şi verticale între activităţile celor două companii sunt limitate.

Tranzacţia a fost analizată conform procedurii simplificate privind evaluarea fuziunilor, a informat Executivul comunitar.

Înainte de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), OMV a semnat cu Mubadala un acord privind majorarea la 75% a participaţiei sale deţinute la Borealis, într-o tranzacţie evaluată la 4,68 miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare tranzacţie din istoria OMV, apreciază analiştii, şi va întări poziţia companiei în industrie şi în Orientul Mijlociu.

Mubadala, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, deţine 64% din Borealis, în timp ce participaţia OMV este de 36%. La rândul său, Mubadala este al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac.

Borealis AG este o companie chimică austriacă care în 2019 a avut vânzări de 9,8 miliarde de euro şi un profit net de 872 milioane de euro. Capacităţile de producţie combinate ale Borealis şi OMV vor face din grupul austriac cel mai mare producător european de polietilenă şi polipropilenă şi unul din primii 10 producători mondiali.

OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV AG, este cea mai mare companie energetică din sud-estul Europei.
Contacteaza-ne!
Trimite un email