€ 4.9730   USD 0.1173   
Home Login
Grupul Financiar Banca Transilvania raportează un profit net consolidat de 1,568 mld. lei în primele 9 luni

14 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Banca Transilvania a acordat peste 165.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice în primele nouă luni ale anului.

Grupul Financiar Banca Transilvania a raportat un profit net consolidat de peste 1,568 miliarde de lei în primele nouă luni ale acestui an, din care profitul băncii este de 1,385 miliarde de lei, subsidiarele şi participaţiile de capital contribuind cu peste 183 de milioane de lei la profitabilitatea grupului, informează un comunicat al Băncii Transilvania.

"Eficienţa operaţională se păstrează la nivel confortabil şi este de 43,95%. Taxa pe activele BT, calculată la sfârşitul primului semestru din acest an şi achitată în 25 august, a fost de 90.502 mii lei. Până în 25 august 2020, aceasta va fi regularizată în funcţie de suma rezultată din calcularea taxei la nivelul întregului an. Potrivit nivelului taxei preliminare pe active, calculată la data de referinţă 30 iunie 2019 şi luând în considerare un calcul proporţional, dacă BT ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie a.c., profitul net la această dată ar ajunge la 1.328,03 milioane lei de la 1.385,04 milioane lei", precizează reprezentanţii BT.

Banca Transilvania a acordat peste 165.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice în primele nouă luni ale anului. Activele Grupului BT au ajuns la 86,4 miliarde lei la finalul trimestrului trei, creditele au crescut până la 40,3 miliarde lei, iar depozitele clienţilor au ajuns la 71,4 miliarde lei, din care 49,6 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 21,8 miliarde lei ale persoanelor juridice.

Potrivit sursei citate, Banca Transilvania a înregistrat o creştere solidă a creditării, în trimestrul trei, cu peste 60.000 de împrumuturi acordate. Operaţiunile prin bancă au crescut cu 31% în primele nouă luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, banca a continuat focusul pe tehnologie şi automatizare, înregistrând în acest trimestru mai multe premiere în România, cum ar fi lansarea retragerilor de numerar cu telefonul de la bancomate sau posibilitatea, pentru antreprenori, de a deschide şi alimenta 100% online contul de capital social.

"Planul Băncii Transilvania de a susţine economia, antreprenorii şi populaţia şi la bine, şi la greu dă roade. Acest lucru se vede în magnetismul băncii pentru clienţi, care ne-a adus un business în creştere susţinută. În continuare ne concentrăm toate eforturile pe finanţarea României, pe experienţa clienţilor, eficientizarea operaţiunilor şi pe investiţiile în tehnologie. Am avut un trimestru bun, cu creşteri pe creditare, tranzacţii şi operaţiuni", a declarat Ömer Tetik, directorul general al BT.

Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform indicatorului EBA, este de 4,49% la 30 septembrie 2019.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 96%.

Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2019 este de 18,12%, iar cu profitul inclus aceasta este de 21,10%.

La începutul lunii octombrie 2019, Grupul Financiar Banca Transilvania a anunţat intrarea pe piaţa pensiilor administrate privat, prin achiziţionarea a 100% din Certinvest Pensii de către BT Asset Management şi BT Investments.
Contacteaza-ne!
Trimite un email