ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Niculeasa Law Firm contribuie semnificativ la coroborarea materiei conflictelor de muncă cu cea a pieței de capital din perspectiva prescripției dreptului material la acțiune

12 Octombrie 2020   |   BizLawyer

Proiectul a presupus asistența şi reprezentarea într-o serie de litigii demarate de angajații societății cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor instrumente financiare administrate de un depozitar central, în acord cu exigențele în materia pieței de capital, obligație asumată de angajator prin Contractul colectiv de muncă.

 
 
Niculeasa Law Firm, prin avocații Simona Brăileanu și Andreea Gheorghișan, contribuie decisiv la construirea unei practici favorabile în materia executării obligațiilor asumate prin Contractele colective de muncă și a administrării valorilor mobiliare, pentru unul dintre cei mai importanți angajatori privați ce activează în sectorul Oil & Gas.

Proiectul a presupus asistența şi reprezentarea într-o serie de litigii demarate de angajații societății cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor instrumente financiare administrate de un depozitar central, în acord cu exigențele în materia pieței de capital, obligație asumată de angajator prin Contractul colectiv de muncă.

Litigiile au fost inițiate în faţa mai multor instanţe din ţară, avocaţii Niculeasa Law Firm reușind astfel să contribuie la conturarea unei practici unitare atât în fața tribunalelor, cât și a curților de apel. Proiectul a fost coordonat de avocații Andreea Gheorghișan (foto stanga) şi Simona Brăileanu (foto dreapta), care au asigurat strategia şi reprezentarea societăţii în fața instanțelor de judecată.


Instanțele au stabilit în unanimitate faptul că, în acord cu specificul operațiunilor derulate în materia piețelor de capital, precum și față de cadrul normativ căruia se supun entitățile autorizate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care administrează un sistem de decontare a instrumentelor financiare, transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare supuse analizei a fost, în mod legal, adus exclusiv la cunoștința societății angajatoare. În acest context, demersul salariaților se va circumscrie sferei conflictelor de muncă, dreptul material la acțiune fiind astfel guvernat de dispozițiile privind neexecutarea, de către angajator, a obligațiilor asumate prin Contractul colectiv de muncă.

Mai mult, prin soluțiile obținute se confirmă inclusiv faptul că existența unei organizații sindicale, respectiv încheierea de către aceasta cu angajatorul a unor acte juridice în vederea confirmării îndeplinirii obligațiilor asumate de angajator prin Contractul colectiv de muncă, nu sunt de natură a conduce la o repunere în termen a salariaților ce nu au fost informați de către organizația sindicală cu privire la transferul valorilor mobiliare în patrimoniul lor, prin mijlocirea depozitarului central. Termenul de prescripție, au stabilit instanțele, va curge pentru toți salariații cel mai târziu de la data la care angajatorul, prin mijlocirea depozitarului central, a finalizat procesul de distribuire a instrumentelor financiare.

Soluțiile astfel obținute de Niculeasa Law Firm contribuie nu numai la consolidarea unei practici unitare în ceea ce privește prescripția dreptului material la acțiune, dar mai ales la armonizarea materiei conflictelor de muncă cu cea a piețelor de capital într-o manieră ce asigură pe deplin protecția angajatorului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 39 / 60
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...