ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR

10 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

 
 
THE CHILD FACTOR își propune să fie o platformă de informare asupra tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie. O parte importantă a articolelor publicate vor fi dedicate dreptului copilului și vor promova principiul interesului superior al copilului în special în contextul divorțului, dar nu numai. Blogul va fi editat de avocatul Ovidiu Șerban (foto), coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul firmei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP).

Inițiativa departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP a venit ca răspuns la nevoia clienților de a accesa informații juridice utile și corecte  în legătură cu problemele legale ce pot interveni în relaţiile dintre persoanele unite printr-o relaţie de rudenie sau prin căsătorie, în special în cazuri de divorț și partaje, adopții și succesiuni, violență domestică.


Nucleul platformei THE CHILD FACTOR va fi, după cum sugerează și denumirea blog-ului, dreptul copilului. Litigiile de familie au deseori un impact emoțional negativ asupra copiilor prinși în lupta părinților aflați în pragul unui proces de separare sau pe parcursul procedurii de divorț. “Factorul copil” este astfel unul dintre aspectele principale pe care trebuie să le aibă în vedere părinții în cadrul unui divorț, fiind important ca aceștia să înteleagă drama/trauma la care este supus copilul și să soluționeze conflictul cu un impact minim asupra minorului.

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

“Ideea blog-ului a luat naștere într-o perioadă de boom a cazurilor de divorț și de violență domestică. 2020  a fost anul care a adus un divorț la 3,5 căsătorii și peste 22000 de cupluri divorțate, iar trendul pare să continue. În cadrul procedurilor de divorț cu minori, lupta cea mai dură este, de cele mai multe ori, aceea pentru protejarea drepturilor copilului prins în disputa părinților și folosit de fiecare dintre aceștia drept armă sau monedă de schimb împotriva celuilalt părinte. Am susținut mereu și nu vrem să abdicăm de la acest principiu că interesul clientului trebuie să fie convergent cu interesul superior al copilului iar rezultatul să fie benefic atât pentru client cât și pentru copil. Fiecare parte este reprezentată de un avocat, singurul care nu are avocat în cadrul procesului este copilul. Milităm mereu, ca prim pas în procedura de divorț cu minori, pentru soluționarea amiabilă care presupune o înțelegere a părinților asupra celei mai bune variante de despărțire, cu impact minim asupra copilului”, a subliniat Ovidiu Șerban, coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP și inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR.

La adresa www.thechildfactor.ro pot fi accesate începând de astăzi primele articole publicate de echipa de avocați aflată în spatele acestui proiect.

ZRVP se numără printre puținele societăți de avocatură din România care oferă servicii de consultanță și reprezentare persoanelor fizice cu privire la toate aspectele juridice de dreptul familiei prin intermediul unui departament specializat. Echipa de avocați gestionează în prezent peste 100 de mandate, prepondent divorțuri și partaje, adopții și succesiuni.

ZRVP a organizat in 2018, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie, Fundația Estuar și cu Organizația Salvați Copiii, evenimentul ”Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”, o inițiativă necesară în condițiile în care numărul proceselor de divorț în care erau implicați copii minori se situa la peste 17.000 la nivelul anului respectiv, potrivit Institutului Național de Statistică. De atunci cifrele au crescut, la fel și cazurile de violență domestică, violență împotriva copiilor, abuzuri emoționale și fizice.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16 / 60
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...