ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiţiile Orange în România au depăşit 3,5 miliarde de euro, în ultimele două decenii

19 Iunie 2019   |   AGERPRES

Printre atuurile pieţei telecom din România se află cultura de IT&C bazată pe educaţie, pe pregătire, dar şi dorinţa de a adopta noile tehnologii.

 
 
Investiţiile Orange în România au depăşit 3,5 miliarde de euro pe parcursul ultimelor două decenii şi aşteptăm ca ponderea sectorului IT şi telecom în PIB să se dubleze în câţiva ani, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, Liudmila Climoc, director executiv Orange România.

"Evoluţia pieţei telecom din România este una efervescentă. Noi suntem pe piaţa din România din 1997, deci de 22 de ani. Cum am stabilit performanţe aici? În primul rând, datorită stabilităţii macroeconomice, creşterii şi potenţialului de creştere economice, unde în continuare vedem potenţial şi pentru viitor. Am văzut doar în primul trimestru din acest an o creştere economică de 5%, iar una dintre contribuţiile principale este piaţa IT&C, de aproape 11%. Aşteptăm ca ponderea sectorului IT şi telecom în PIB să se dubleze în câţiva ani (...) Ponderea Orange în investiţii în România reprezintă peste 3,5 miliarde de euro pe parcursul ultimelor două decenii şi vedem necesitatea de a investi şi în continuare. Rolul nostru îl vedem nu numai în asigurarea conectivităţii, ci şi în scăderea decalajului digital prin aducerea internetului la cât mai multă populaţie. Astăzi acoperim peste 97% din populaţie cu internet 4G. Vorbim despre business şi capabilităţile digitale pentru business. Vedem perspectiva viitoare legată de IoT şi smart business. Ne mândrim cu proiectul de smart city din Alba Iulia, prin care am creat un simbol de "City of the future"", a menţionat Climoc.


Aceasta a adăugat că printre atuurile pieţei telecom din România se află cultura de IT&C bazată pe educaţie, pe pregătire, dar şi dorinţa de a adopta noile tehnologii.

"Capacitatea umană şi profesionalismul ingineresc, inclusiv cultura de IT&C bazată pe educaţie, pe pregătire, dar şi dorinţa de a adopta noile tehnologii reprezintă alte atuuri ale pieţei din România. Am beneficiat mult de acest aspect, avem una dintre cele mai puternice echipe din grup şi în Europa, cu ajutorul căreia a reuşit să avem premiere mondiale. Piaţa s-a schimbat pe parcursul acestor două decenii, în care s-a născut o nouă generaţie - "digital native". Practic, viaţa noastră personală şi profesională s-a schimbat pe parcursul acestei perioade. Vedem o creştere efervescentă de consum de date, suntem toţi legaţi de telefoanele noastre mobile. Consumul de date mobile se dublează de la an la an, ceea ce ne cere investiţii exponenţial în reţeaua telecom", a spus şeful Orange România.

Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România (CCIFER) şi comitetul român al Consilierilor de Comerţ Exterior ai Franţei (CCEF) organizează, miercuri, Forumul economic franco-român, sub titulatura 'Poveştile care schimbă jocul'.

În cadrul evenimentului de la Bucureşti se reunesc, pentru o zi, lideri români şi francezi din domenii economice-cheie, care vor confrunta stereotipurile interculturale prin retrospectiva ultimilor 30 de ani de cooperare franco-română şi perspectiva economiei viitorului bazată pe inovaţie, tehnologie şi cooperare transfrontalieră.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 40 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...