ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Knauf Insulation România, avans de 10% în 2018. Cifra de afaceri ar putea ajunge la 14,5 mil. € anul acesta

14 Martie 2019   |   BizLawyer

Potrivit scenariului de prognoză realizat de InterBiz, piața vatei minerale va cunoaște o stagnare în 2019, urmată de perspective optimiste pe termen mediu.

 
 
Knauf Insulation România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, a înregistrat anul anterior cele mai mari vânzări pe segmentul produselor necesare pentru fațadele de contact, în creștere cu peste 30% față de anul precedent. Totodată, compania și-a majorat afacerile cu 10% anul trecut, cifra de afaceri depășind astfel 14 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Knauf Insulation, anul 2018 a fost unul productiv pentru companie, pe toate liniile de business. Astfel, pe primul loc s-au situat produsele necesare pentru izolarea termică a pereților exteriori (termosistem), în creștere cu peste 30% față de anul precedent. Dintre acestea, peste 80% au fost atribuite către proiectele de construcții noi, iar restul pentru lucrări de reabilitare.


Pe loc secund în topul vânzărilor s-au clasat produsele pentru fațade ventilate, care au cunoscut o evoluție de circa 5% în același interval temporar. De asemenea, produsele pentru izolarea pereților de compartimentare au înregistrat o creștere de aproximativ 20%, comparativ cu 2017.

„Izolarea termică a pereților exteriori ai unei construcții reprezintă o modalitate eficientă de a economisi energie, ceea ce se reflectă și în economii financiare. Suntem încântați să observăm o creștere a acestui segment de piață, ceea ce denotă o îmbunătățire a gradului de informare, atât în mediul rezidențial, cât și non-rezidențial”, a declarat Adrian Garofeanu, director comercial Knauf Insulation România și Bulgaria.

Principalul segment de dezvoltare în 2018 au fost proiectele rezidențiale, cu un procentaj de circa 70%, unde s-a înregistrat o cerere mare de produse destinate izolării pereților exteriori (termosistem). 20% au reprezentat proiectele non-rezidențiale, către care s-au vândut preponderent produse de izolare termică și fonică a fațadelor ventilate și pereților de compartimentare. Nu în ultimul rând, proiectele comerciale au ocupat 10% din total.

Ca structură, portofoliul Knauf Insulation cuprinde peste 30% vată minerală de sticlă -  utilizată pentru acoperișuri înclinate, pereți de compartimentare, fațade ventilate, restul fiind reprezentat de vată minerală bazaltică -  pentru fațade de contact, acoperișuri plate (industrial, centre logistice), fațade ventilate, accesorii Homeseal LDS, Heraklith, acoperișuri verzi, izolații tehnice și produse destinate termoizolării plafoanelor de garaje, a subsolurilor sau spațiilor tehnice.

Cifră de afaceri de peste 14 milioane de euro în 2018

Anul trecut, la aniversarea a 10 ani de la lansarea pe piața locală, Knauf Insulation a înregistrat o cifră de afaceri de circa 14 milioane de euro, reprezentând o evoluție de circa 10% față de anul precedent. Potrivit reprezentaților Knauf Insulation, principalii factori care au contribuit la atingerea acestor cifre sunt, preponderent, aceiași care susțin și creșterea pieței de vată minerală. Printre aceștia se regăsesc creșterea numărului autorizațiilor de construcții, creșterea gradului de conștientizare a importanței utilizării unor materiale de calitate în detrimentul prețului, precum și reglementările referitoare la securitatea la incendiu a construcțiilor.

„Luând în considerare cifrele obținute anul trecut, precum și tendințele domeniului în care activăm, ne propunem o creștere a business-ului pe plan local prin susținerea continuă a rețelei noastre de parteneri, precum și prin acțiuni concrete de informare și educare a consumatorului final și nu numai. Astfel, ne așteptăm la atingerea unei cifre de afaceri de peste 14,5 milioane de euro, până la finele acestui an”, completează Garofeanu.

Potrivit scenariului de prognoză realizat de InterBiz, piața vatei minerale va cunoaște o stagnare în 2019, urmată de perspective optimiste pe termen mediu. Astfel, pentru următorii patru ani, se estimează o creștere a pieței de circa 4% pe an, atât în volum, cât și în valoare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 59 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...