ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

IFLR 1000, ediția 2018: Nestor și Țuca sunt pe prima treaptă a podiumului. Birourile locale ale firmelor internaționale își întăresc poziția în ‘clubul’ celor mai bune case de avocați din România

27 Octombrie 2017   |   Bogdan Alexandru

In mod surprinzator, in editia 2018 a IFLR 1000, cateva dintre firmele bine pozitionate in trecut, majoritatea firme domestice, infiintate de avocati romani, au facut un pas inapoi.

 
 
Ediția 2018 a ghidului juridic internaţional IFLR 1000, lansata azi, situeaza firmele de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Țuca Zbârcea & Asociații pe prima poziţie în toate domenile de practică cercetate în România: Drept bancar, Pieţe de capital, Fuziuni şi achiziţii şi Dezvoltarea proiectelor.

Pe lângă cele doua firme de avocati clasate pe prima banda, Clifford Chance Badea si RTPR Allen & Overy (RTPR) (primele in 3 din cele 4 domenii analizate), CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang si Schoenherr & Asociaţii (2 din cele 4 domenii analizate) se pozitionează, de asemenea, in palierul superior al clasamentului.


Reamintim ca in editia 2017 a directorului IFLR 1000, pe prima poziţie în toate domenile de practică cercetate în România au fost tot NNDKP si Țuca Zbârcea & Asociații. In mod surprinzator, in editia 2018 a IFLR 1000, cateva dintre firmele bine pozitionate in trecut (Tier 1 sau Tier 2), majoritatea firme domestice, infiintate de avocati romani, au facut un pas inapoi.

Indicatoarele de perfomanta in cele patru arii de practica realizate de specialiştii britanici au luat în considerare criterii referitoare la calitatea actului avocaţial, analizând inovaţia dovedită în abordarea proiectelor juridice, complexitatea activităţii de consultanţă, experienţa cross-border, capacitatea de a asigura asistenţă juridică la standarde internaţionale, precum şi portofoliul de clienţi şi respectiv tranzacţiile consiliate în anul anterior.

Fuziuni si Achizitii

Clasamentul IFLR pe 2018 arata ca suprematia firmelor romanesti in aria de practica a Fuziunilor si Achizitiilor, dominata anii trecuti de NNDKP, Musat & Asociatii, Popovici Nitu Stoica & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii, incepe sa fie erodata de birourile locale ale firmelor mari, internationale. Alaturi de NNDKP si Țuca Zbârcea & Asociații, pe primul palier al performantei profesionale in M&A s-au pozitionat si anul acesta firmele Clifford Chance Badea (care a avansat anul trecut in Tier 1) si Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu - Allen & Overy (care a urcat anul acesta pe prima treapta).

Palierul al doilea (Tier 2) este dominat de birouri ale firmelor internationale - CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang (pozitie pastrata in ultimii ani), Dentons Europe - Todor & Asociaţii, Schoenherr si Asociatii - alaturi de care se pozitioneaza doua firme locale: Muşat & Asociaţii si Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Banking

NNDKP, Tuca Zbârcea & Asociatii, CMS Cameron McKenna, Clifford Chance Badea si RTPR Allen & Overy sunt pozitionate de IFLR 1000 - 2018 pe primul palier al performantei in Banking, clasamentul ramanand neschimbat fata de editia anterioara. In Tier 2 sunt acum pozitionate mai multe firme decat anul trecut, birourile locale ale firmelor internationale facand si aici un pas inainte. Astfel, alaturi de Musat & Asociatii si Popovici Nitu Stoica & Asociatii, prezente si in editia de anul trecut, au urcat acum Dentons Europe - Todor & Asociaţii si Kinstellar, care s-au alaturat firmei Schoenherr & Asociatii (prezente in Tier 2 si in 2017).


Capital Markets

In aria de practica a Pietelor de capital, Clifford Chance Badea, CMS Cameron McKenna, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, RTPR Allen & Overy, Schoenherr & Asociaţii, Ţuca Zbârcea & Asociaţii au ramas pe prima pozitie, acestora alaturandu-li-se casa de avocatura PeliFilip.

Pe al doilea palier s-au pozitionat Bondoc & Asociatii in alliance with White & Case, Bulboaca & Asociatii, Dentons Europe - Todor & Asociaţii, DLA Piper Dinu, Kinstellar, Leroy & Asociatii (nou intrata), Muşat & Asociaţii, Suciu Popa (la a doua aparitie in director, dupa ce, anul trecut, a intrat direct in Tier 2, dupa doar noua luni de activitate) si Volciuc-Ionescu (prezenta si anul trecut).

Project development

Pe prima treapta a clasamentului in Project development (Anul trecut aparea sub denumirea de Project Finance) sunt acum Nestor Diculescu Kingston Petersen, Schoenherr & Asociaţii si  Ţuca Zbârcea & Asociaţii, mai putine decat in editia anterioara, cand in Tier 1 apareau si Clifford Chance Badea, CMS Cameron McKenna sau Muşat & Asociaţii.

Sub noua denumire, de Project development, pe a doua pozitie apar bpv Grigorescu Ştefănică, Clifford Chance Badea, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, Dentons Europe - Todor & Asociaţii, DLA Piper Dinu, Muşat & Asociaţii si PeliFilip. De remarcat si aici pozitia puternica a firmelor de avocati de peste granite, reprezentate si la Bucuresti.

IFLR 1000 alcătuiește anual clasamente ale caselor de avocatură din toate jurisdicțiile importante, cercetarea fiind axată pe expertiza din domeniile serviciilor financiare și a fuziunilor și achizițiilor. Topurile sunt alcătuite în urma unor analize riguroase, a interviurilor cu clienții și competitorii firmelor. IFLR 1000 este editat de Euromoney Legal Media Group, unul din cele mai prestigioase grupuri editoriale internaționale specializate în publicații și ghiduri juridice pe diverse arii de practică.
________________________________________

Firmele poziționate de IFLR 1000 (2017) pe primul palier

Banking
Tier 1
•    Clifford Chance Badea
•    CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang
•    Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
•    Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu - Allen & Overy
•    Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Capital markets
Tier 1
•    Clifford Chance Badea
•    CMS Cameron McKenna
•    Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
•    PeliFilip
•    Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu - Allen & Overy
•    Schoenherr & Asociaţii
•    Ţuca Zbârcea & Asociaţii

M&A
Tier 1
•    Clifford Chance Badea
•    Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
•    Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu - Allen & Overy
•    Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Project development

Tier 1
•    Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
•    Schoenherr & Asociaţii
•    Ţuca Zbârcea & Asociaţii

IFLR 1000 este unul dintre cele mai apreciate ghiduri independente de specialitate la nivel internaţional. Cu o vechime de 26 ani, clasamentele IFLR 1000 reprezintă o fină analiză a performanțelor consultanților din domeniul financiar și corporate din peste 120 de jurisdicții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6 / 24
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
Dragoş Radu, EY Law: GDPR poate genera un nou val de procese colective împotriva companiilor care au portofolii mari de clienți persoane fizice
Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
Cum vede un Leading Lawyer pentru practica de White-Collar Crime evoluția pieței în 2018. Mihai Mareș, Managing Partner Mareș Danilescu Mareș: Piața avocaturii de penal-comercial va continua să crească. Corporațiile și firmele străine care fac business în România sunt tot mai atente la procesele de respectare si aplicare a cerințelor legale
Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal din cadrul ZRP
Premiu ILO Client Choice Awards pentru Voicu & Filipescu în 2018. Roxana Neguțu, al doilea an câștigătoare exclusivă pentru România la categoria Proprietăți Imobiliare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...