ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AmCham România: Corupţia distorsionează mediul concurenţial echitabil pentru afacerile corecte

10 Decembrie 2015   |   Ioana Duta

"Factorii decizionali trebuie să identifice noi direcţii de dezvoltare şi să se implice în implementarea unui proces de reformă consistent şi sistemic, care să deschidă noi oportunităţi pentru modernizarea economică".

 
 
Corupţia distorsionează mediul concurenţial echitabil pentru afacerile corecte şi aceste comportamente anticoncurenţiale exagerează în mod artificial costurile legate de desfăşurarea afacerilor în România, blocând proiecte de investiţii importante, se arată într-un mesaj al Camerei de Comerţ Americane - AmCham România transmis cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie.

"Corupţia distorsionează mediul concurenţial echitabil pentru afacerile corecte şi aceste comportamente anticoncurenţiale exagerează în mod artificial costurile legate de desfăşurarea afacerilor în România, diminuând eficienţa şi blocând totodată proiecte de investiţii importante, irosindu-se în acest fel banii contribuabililor. În absenţa unor priorităţi strategice şi a unui model de ţară sustenabil şi solid, economia locală riscă să fie în continuare zdruncinată de cazuri de corupţie, spălare de bani, evaziune fiscală, colectare redusă a taxelor, respectiv absorbţia ineficientă a fondurilor europene. Toate aceste lucruri se traduc în diminuarea interesului investitorilor pentru România, un mediu impredictibil punând sub presiune dezvoltarea afacerilor", se arată în comunicatul AmCham.


Reprezentanţii AmCham România consideră că pentru atragerea investitorilor străini pe piaţa locală este obligatorie existenţa un mediu politic, legislativ şi de afaceri stabil, echitabil şi predictibil.

'Aplicarea strictă a regulilor FCPA sau a altor reglementări asemănătoare, împreună cu politici avansate de guvernanţă corporativă şi o implementare riguroasă a unor instrumente de etică şi independenţă, reprezintă o dovadă de diligenţă şi de bună administrare pentru orice companie responsabilă. În aceeaşi măsură, aşteptările legitime ale cetăţenilor şi oamenilor de afaceri sunt legate de existenţa statului de drept şi de responsabilizarea sectorului public şi a politicienilor. AmCham promovează la nivelul societăţii şi în rândul membrilor săi standarde înalte de guvernanţă corporativă şi integritate în afaceri', consideră Daniela Nemoianu, preşedinte AmCham.

Potrivit AmCham România, măsurile anti-corupţie îşi pot atinge scopul final numai însoţite de un set de acţiuni strategice relevante. "Factorii decizionali trebuie să identifice noi direcţii de dezvoltare şi să se implice în implementarea unui proces de reformă consistent şi sistemic, care să deschidă noi oportunităţi pentru modernizarea economică", se precizează în comunicat.

În opinia reprezentanţilor AmCham, România are nevoie de un model de dezvoltare economică multigeneraţional, care să pună accentul pe dezvoltarea integrată, prin competitivitate şi factori diferenţiatori de valoare.

Cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, sărbătorită în fiecare an în data de 9 decembrie, Camera de Comerţ Americană în România atrage atenţia că fenomenul corupţiei rămâne o ameninţare directă asupra securităţii naţionale, precum şi un obstacol sistemic major în calea dezvoltării pe termen lung a României, din cauza acestuia fiind irosite atât oportunităţi ireversibile, cât şi un potenţial imens de ţară, în detrimentul cetăţenilor şi al aliaţilor strategici ai României.

"Suntem martorii unor eforturi remarcabile întreprinse de către autorităţile implicate în lupta anti-corupţie şi suntem impresionaţi de profesionalismul şi tenacitatea acestora. Facem apel pentru intensificarea măsurilor anti-corupţie sistemice, accelerarea investigaţiilor acumulate şi aflate momentan în impas, aplicarea corectă a legilor, absenţa abuzurilor şi a influenţei politicului sau a altor terţe părţi, cu accent pe recuperarea efectivă a prejudiciilor produse prin faptele de corupţie, prevenirea şi remedierea acestora", precizează comunicatul AmCham.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 şi care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând peste 250.000 de locuri de muncă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7079 / 11908
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează asistentă|secretară recepție
Bucharest Arbitration Days – termenul de înscriere a fost prelungit până la data de 31 mai 2019
Business Crime: Țuca Zbârcea & Asociații a obținut, anul trecut, soluții de clasare în faza de urmărire penală într-un număr considerabil de cauze pentru clienți ce au avut calitatea de suspecți sau inculpați. Manuela Gornoviceanu, Managing Associate: Nu există intenții reale de relaxare a legislației anticorupție
Clifford Chance Badea a asistat NE Property B.V. la implementarea programului de obligațiuni de 1.5 miliarde EUR
Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare
Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”
Bondoc și Asociații câștigă definitiv un litigiu privitor la prețurile de vânzare a medicamentelor
Cum percep avocații Budușan Albu & Asociații, prima firmă de penal-comercial înființată în Romania, piața de Businees Crime și cum văd modernizarea sistemului judiciar. Carte de vizită impresionantă: clientelă sofisticată, cazuri complexe și de multe ori transfrontaliere, sume în dispută de peste 1 mld. €
Avocații Enache Pirtea & Asociații au intrat în marile dosare de Business Crime încă din primul an de activitate. Pentru a gestiona relația cu organele de urmărire penală sau cu instanțele de judecată, îți trebuie o doză foarte mare de combativitate și perseverență, dar și un stomac tare și nervi de oțel, spun fondatorii firmei
Biroul Dentons din București are în lucru tranzacții de zeci de milioane de euro în Real Estate. Bogdan Papandopol, Partener: Se observă un grad crescut de „sofisticare” a tranzacțiilor; de cele mai multe ori, atât perioada de due diligence, cât și negocierile, sunt mai extinse
Dublă victorie pentru Suciu Popa la Londra, în cadrul Galei de Premiere Euromoney - Benchmark Litigation Europe Awards. Suciu Popa, firma anului în litigii, Luminița Popa, avocatul anului
Young Ambassadors Forum, la Mușat & Asociații. 35 de tineri din mai multe țări explorează problematica dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...