ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AmCham:Includerea României în grupul ţărilor cu care OCDE deschide discuţiile de aderare este un succes

26 Ianuarie 2022   |   Agerpres

AmCham precizează că doar cu determinare şi coerenţă, România va putea accesa beneficiile ce decurg din acest statut, precum avansarea în clasamentul destinaţiilor de investiţii, condiţii de finanţare mai bune, posibilitatea de a participa la conturarea politicilor fiscale şi economice cu impact global.

 
 
AmCham salută succesul României de a fi inclusă în grupul celor şase ţări cu care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economic (OCDE) deschide discuţiile de aderare, menţionând că este important ca instituţiile implicate şi reprezentanţii României să depună în continuare toate eforturile necesare pentru ca ţara noastră să beneficieze cât mai curând de oportunităţile aderării la OCDE.
 
"Considerăm că este un pas important în direcţia alinierii României cu standardele internaţionale de bună guvernare şi dezvoltare economică sustenabilă, reprezentând încă o ancoră pentru demararea şi implementarea reformelor atât de necesare şi mult aşteptate de întreaga societate. Pentru a transforma aderarea la OCDE într-un avantaj competitiv, similar cu apartenenţa la Uniunea Europeană, este necesar ca acesta să fie o prioritate a agendei guvernamentale, dat fiind că momentul aderării depinde majoritar de ritmul şi capacitatea fiecărei ţări de a îndeplini reformele şi criteriile specifice", se spune în comunicatul organizaţiei.
 
AmCham precizează că doar cu determinare şi coerenţă, România va putea accesa beneficiile ce decurg din acest statut, precum avansarea în clasamentul destinaţiilor de investiţii, condiţii de finanţare mai bune, posibilitatea de a participa la conturarea politicilor fiscale şi economice cu impact global.
 
"Aderarea României la OCDE trebuie să fie următorul obiectiv de ţară care să alinieze în jurul său o cooperare transpartinică în mediul decizional şi să coaguleze un dialog public privat articulat, aplicat şi constructiv. În continuarea promovării constante a acestui obiectiv strategic între priorităţile AmCham pentru România, suntem pregătiţi şi disponibili să sprijinim autorităţile în următoarele etape ale acestui demers complex şi riguros de aliniere cu standardele, politicile şi bunele practici OCDE, conform cu ţintele stabilite pentru România", se mai spune în comunicat.
 
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.
 
În prezent, cele peste 470 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Energie, Educaţie, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piaţa Muncii, Sănătate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Real-Estate şi Turism.
 
Conexiunea cu mediul de afaceri internaţional este asigurată prin acreditarea AmCham România de către Camera de Comerţ a SUA, şi afilierea la reţeaua europeană a Camerelor de Comerţ Americane. În plan intern, AmCham România se bucură de buna colaborare instituţională cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, şi face parte din platforme de consultare precum Coaliţia pentru Dezvoltarea României alături de alte organizaţii partenere din mediul asociativ care urmăresc obiective comune. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4027 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...