ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fănel Iacobescu (RENAR): Acreditarea, domeniu strategic al fiecărei naţiuni

12 Iunie 2018   |   Ioana Duta

"RENAR asigură în momentul de faţă servicii de acreditare necesare întregii vieţi economico-sociale. Tarifele noastre sunt cele mai mici din UE pentru că sunt în concordanţă cu nivelul de trai, cu salariile, cu veniturile firmelor"

 
 
Preşedintele RENAR (Organismul Naţional de Acreditare din România), Fănel Iacobescu, consideră că acreditarea este un domeniu strategic al fiecărei naţiuni, subliniind că documentele emise sub acreditarea RENAR sunt recunoscute în întreaga lume.


"Acreditarea este un domeniu strategic al fiecărei naţiuni. După 20 de ani de activitate, RENAR a ajuns la nivelul celor mai importante organisme naţionale de acreditare din Europa şi lume. (...) Acreditarea e coordonată de stat, sub autoritatea statului, dar fără ingerinţa statului. Documentele emise sub acreditarea RENAR sunt recunoscute în întreaga lume (...) Să pui la punct un sistem naţional atât de complex, care asigură toate cerinţele economice, de la criminalistică la siguranţa alimentului, este foarte greu. RENAR asigură în momentul de faţă servicii de acreditare necesare întregii vieţi economico-sociale. Tarifele noastre sunt cele mai mici din UE pentru că sunt în concordanţă cu nivelul de trai, cu salariile, cu veniturile firmelor", a spus marţi Iacobescu la Palatul Parlamentului la reuniunea prilejuită de aniversarea a 20 de ani activitate a RENAR.


Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a subliniat că evenimentul se desfăşoară de Ziua Mondială a Acreditării, tema acestui an fiind "Acreditarea oferă o lume mai sigură".

"RENAR serbează azi 20 de ani de activitate. Este un organism foarte important în tot ceea ce înseamnă economia din România, deoarece ca membru UE ţara noastră trebuie să acrediteze foarte multe servicii şi produse. Responsabilitatea pe care RENAR o are este foarte importantă pentru bunul mers al economiei. (...) În activitatea sa, RENAR poate avea în Parlament un partener", a spus Iordache.

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială Diana Păun a explicat importanţa acreditării în domeniul medical.

"Acreditarea reprezintă modalitatea de atestare a calităţii, iar instrumentele le constituie standardele de acreditare. (...) Ca în orice alt domeniu, şi în domeniul medical acreditarea permite eliminarea fraudelor, a pierderilor ori a suspiciunilor şi contribuie la o mai bună locare a resurselor financiare pe criterii de performanţă, dat fiind faptul că tendinţa este aceea de a avea sisteme de sănătate sustenabile, în contextul economiilor care se impun la nivelul UE.(...) Felicit RENAR pentru cei 20 de ani de activitate", a adăugat Diana Păun.

Potrivit RENAR, acest organism asigură recunoaşterea pe plan european şi internaţional a tuturor serviciilor de evaluare a conformităţii desfăşurate de către organismele din România, prin dobândirea şi menţinerea calităţii de semnatar al acordurilor de recunoaştere. RENAR efectuează acreditarea în toate domeniile activităţii economico-sociale: sănătate, industrie, agricultură, mediu, construcţii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 420 / 11655
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
  NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
  Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
  Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
  Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
  LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...