ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Iulian Iancu, propus vicepremier pe probleme economice: Atacurile la adresa mea vin din direcția și în beneficiul Gazprom și al propagandei ruse

30 August 2019   |   MEDIAFAX

Președintele Comisiei pentru energie a Camerei Deputaților a precizat că cei care l-au atacat în spațiul public au avut aceleași atitudini în perioada dezbaterii Legii offshore, numindu-i pe aceștia „specialiști în manipulare și fake news”.

 
 
Iulian Iancu, propus ca vicepremier pe probleme economice, a dat replică celor care au făcut declarații false la adresa sa, precizând că toată activitatea sa ca deputat a fost una transparentă. El a spus că atacurile asupra sa vin din direcția și în beneficiul Gazprom și al propagandei ruse.

„Mulțumesc tuturor acelora care mi-au transmis încrederea și susținerea lor în această perioadă. În aceste zile am parcurs cu atenție atât opiniile în favoarea numirii mele în Guvernul României, cât și pe cele contra”,a scris Iulian Iancu, pe Facebook.

Președintele Comisiei pentru energie a Camerei Deputaților a precizat că cei care l-au atacat în spațiul public au avut aceleași atitudini în perioada dezbaterii Legii offshore, numindu-i pe aceștia „specialiști în manipulare și fake news”.


Redăm integral postarea lui Iulian Iancu, de joi pe Facebook:

„Doresc să le răspund acelora care au făcut declarații false și denigratoare în spațiul public la adresa mea și/sau la adresa activității mele (în majoritate covârșitoare, aceeași care au avut atitudini identice în perioada de dezbatere a Legii offshore, specialiști în manipulare și fake news):

1. Toate demersurile care stau la baza activității mele au fost în conformitate cu jurământul de parlamentar, pe care l-am depus cu mâna pe Biblie și pe Constituția României;

2. Toată activitatea mea a fost desfășurată în mod transparent (în marea majoritate a cazurilor chiar în prezența presei), constituțional, iar deciziile au fost întotdeauna luate prin vot în mod democratic.
Mai mult decât atât, dezbaterile cele mai importante precum cele legate de Comisiile de anchetă (Sterling, Băieții deștepți din energie, Formarea prețurilor în energie), dar și cele referitoare la legile cu impact economico-social foarte mare (Legea Energiei Regenerabile, Legea Energiei Electrice, Legea offshore, Legea minelor, Legea petrolului, Legea turismului, Legea Concurenței, Legea eficienței energetice, Legea BRUA, etc.) au fost dezbătute în mod public.

Toate aceste legi și în mod special cele referitoare la exploatarea, comercializarea și utilizarea resurselor minerale și materiilor prime ale României (în special gazele naturale) s-au desfășurat având în vedere interesul României și doar al României. Subliniez acest lucru, pentru că lupta a fost inegală: la lobby-ul celor direct interesați s-au aliniat și parlamentari* și chiar grupuri politice* care au pledat în defavoarea intereselor țării noastre, de multe ori sub acoperirea manipulării, diversiunii și a interpretării subiective date de ei legislației Europene și a ”piețelor libere”.

3. Am convingerea că atacurile la adresa mea vin chiar din direcția și în beneficiul Gazprom și al propagandei ruse, care vrea cu orice preț ca România să își mărească dependența de gazul rusesc, acțiunile mele împiedicând sistematic acest lucru. Pe această cale, vreau să le reamintesc tuturor acelora care aduc în spațiul public acuze lipsite de acoperire că unii dintre cei care au utilizat aceste manevre în trecut au pierdut în instanță din cauza faptului că nu există nici urmă de adevăr în afirmațiile lor.

Activitatea mea a fost mereu una de echipă, iar deciziile au fost în final ale Parlamentului României și nu ale mele personal.

4. Cred cu tărie că parteneriatele strategice cu țările occidentale reprezintă cheia pentru evoluția sănătoasă a țării noastre. Spre deosebire de cei care mă acuză, am luptat și voi continua să lupt ca România să fie tratată cu demnitate și respectul cuvenit. Voi rămâne consecvent crediței și convingerilor mele în toate acțiunile pe care le voi întreprinde și de acum înainte, indiferent de riscuri și calitatea publică pe care o voi avea.

*Acestora vreau să le amintesc următoarele articole din Tratatul Uniunii Europene:

”- Art. 4, alin.(2) – Uniunea respectă egalitatea statelor membre în raport cu tratatele, precum și identitatea lor națională, inerentă structurilor fundamentale politice și constituționale, inclusiv în ceea ce privește autonomia locală și regională. Aceasta respectă funcțiile esențiale ale statului și, în special, pe cele care au ca obiect asigurarea integrității sale teritoriale, menținerea ordinii publice și apărarea securității naționale. În special, securitatea națională rămâne responsabilitatea exclusivă a fiecărui stat membru.” (securitatea energetică este o componentă cheie a securității naționale)

și

”Art. 107, alin.(3), lit.b) - (3) Pot fi considerate compatibile cu piața internă:
(b) ajutoarele destinate să promoveze realizarea unui proiect important de interes european comun sau să remedieze perturbări grave ale economiei unui stat membru;”

Nu numai că avem dreptul, dar suntem obligați conform Tratatului să ne batem pentru a elimina orice perturbare gravă care ar putea afecta economia României, cât și securitatea națională”, conform postării lui Iulian Iancu, pe rețeaua de socializare.

Iulian Iancu a fost propus de PSD pentru portofoliul vicepremier pe probleme economice, însă președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8542 / 8643
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...