ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Klemm: Ecosistemul român al startup-urilor devine tot mai dinamic, dar extinderea este în continuare dificilă

10 Septembrie 2018   |   Ioana Duta

Referindu-se la cultura antreprenoriatului român, el a evidenţiat că aceasta trebuie să se dezvolte într-una "care acceptă eşecul, învaţă din eşec şi foloseşte eşecul drept o treaptă pe eventualul său drum spre succes".

 
 
 Ecosistemul român al start-up-urilor devine tot mai dinamic, dar extinderea este în continuare dificilă, în contextul în care unele reglementări "pot genera poveri neintenţionate, dar disproporţionate", a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. 
 

Acesta a vorbit în deschiderea "Startup Path 2018". 
 
Pentru ca antreprenorii să îşi pună ideile în practică, ei au nevoie de adevărate "ecosisteme", formate din universităţi, medii în care sunt dezvoltate cele mai recente tehnologii, incubatoare şi acceleratoare de idei, consultanţi, mentori, reţelele de lideri în afaceri şi platforme de finanţare, a subliniat diplomatul. 
 
În acest context, el a încurajat organizatorii evenimentului dedicat antreprenoriatului să ia în considerare următoarele aspecte, ce pot veni în ajutorul celor ce vor să creeze startup-uri - transferul de tehnologie, educaţia şi mentoratul şi atitudinea faţă de risc. 
 
Referindu-se la cultura antreprenoriatului român, el a evidenţiat că aceasta trebuie să se dezvolte într-una "care acceptă eşecul, învaţă din eşec şi foloseşte eşecul drept o treaptă pe eventualul său drum spre succes". 
 
Hans Klemm a adăugat că spiritul antreprenorial american este "una dintre cele mai admirate calităţi" ale ţării sale. 
 
"Dacă vă gândiţi la antreprenoriatul din SUA, acesta este o reflexie a societăţii noastre - oportunităţi împărtăşite, educaţia şi accesul la capital, susţinute de statul de drept şi întărite de o toleranţă mare în ceea ce priveşte asumarea de riscuri şi înalta toleranţă la eşec", a punctat el. 
 
Totodată, Klemm a vorbit despre schimburile de experienţă România-SUA, în domeniul antreprenoriatului. Astfel, a apreciat el, "ecosistemul român al startup-urilor devine tot mai dinamic, dar extinderea este în continuare dificilă". 
 
"Uneori, anumite trăsături ale cadrului instituţional şi de reglementare aici pot genera poveri neintenţionate, dar disproporţionate asupra antreprenorilor şi micilor afaceri. Este important ca factorii de decizie să înţeleagă costurile nevoii de conformitate şi să lucreze să uşureze poverile aduse de aceste reglementări, pentru a crea un mediu benefic afacerilor", a spus Klemm. 
 
El a vorbit şi despre eventuale eforturi ce ar putea fi făcute pentru a diminua "povara" antreprenorilor. 
 
"Încercăm să încurajăm guvernul să aducă reforme şi eforturi gândite pentru a susţine micile afaceri, tinerii antreprenori, startup-urile şi schimburile. Uneori avem succes, de multe ori nu", a mărturisit diplomatul american. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 69 / 11845
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Instituțiile de credit trebuie să revizuiască documentația și fluxurile interne. Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate Clifford Chance Badea: MiFID II integrează noi prevederi privind tranzacționarea algoritmică și supravegherea acesteia
  Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
  Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
  LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
  Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
  Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
  LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
  Avocații Zamfirescu Racoți & Partners și Tănăsescu Gavrilă & Asociații câștigă pentru România arbitrajul ICSID cu Alpiq
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Senior Lawyer | Banking & Finance
  Wolf Theiss, alături de Revetas în achiziționarea proiectului Marina în România. Ce avocați au lucrat la această tranzacție
  Acțiunea fraților Sukyas, care cer României 909 mil. €, respinsă în prima instanță de un tribunal din SUA | Procesul continuă. Ce onorarii primesc firmele de avocați care apără statul
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced lawyers (Litigation practice)
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...