ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mădălina Mezei, fostul director al Tarom: ‘Cum am fost numită, aşa am fost retrasă’

16 Octombrie 2019   |   MEDIAFAX

Mezei a explicat că, printre altele, se numără "semnarea contractului cu ATR, care era în plină negociere. Sunt foarte multe care s-au discutat în peste un an de zile în şedinţele CA". Tarom este în proces de achiziție a nouă avioane ATR, pentru cursele interne.

 
 
Fostul director al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că hotărârea de a fi demisă a apărut brusc, la o săptămână după ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administraţie ar fi lipsa de rapiditate în desfăşurarea proiectelor.

"Cu săptămână înainte, chiar mai puţin, mi se prelungise mandatul şi de la o săptămână la alta totul s-a schimbat. M-a sunat aseară, la ora şapte, preşedintele CA şi mi-a zis că a decis să mă demită. Mi-a trimis hotărârea, a apărut astăzi noul director general desemnat. Am avut o Hotărâre a Consiliului de Administraţie prin care mi se reproşează că nu mi-am dus la îndeplinire hotărârile CA conform mandatului de director general interimar", a explicat Mezei.


Mezei a explicat că, printre altele, se numără "semnarea contractului cu ATR, care era în plină negociere. Sunt foarte multe care s-au discutat în peste un an de zile în şedinţele CA". Tarom este în proces de achiziție a nouă avioane ATR, pentru cursele interne.

Fostul director al companiei aeriene a mai explicat că nu se consideră vinovată pentru că a abordat o atitudine profesională şi a ales să facă o analiză mai profundă în ceea ce priveşte proiectele Tarom.

"Nu mă consider vinovată. Am venit cu spiritul liber şi inima deschisă să salvez compania asta. Nu am să zic niciodată că sunt vinovată. Consider că am făcut tot ce trebuia să fac în baza priceperii pe care o am, dacă nu am fost destul de convingătoare sau rapidă pentru dorinţele CA-ului, eu am ales să fac o analiză mai profundă, mai profesională, pentru a evita implicaţii majore asupra viitorului companiei. Consiliul de Administraţie a considerat că trebuie să fac mai repede. E o diferenţă de interpretare. Eu doresc să rămân în zona de profesionişti. Fiecare are dreptul să evalueze un manager numit, cum am fost numită aşa am sunt şi retrasă. Nu mă consider vinovată, dar nici nu consider decizia nefirească", a spus aceasta.

Întrebată ce se va întâmpla cu deschiderea cuselor lung-curier spre China și Statele Unite, Mădălina Mezei a spus că acesta este şansa de salvare a companiei aeriene, fără de care Tarom "ar putea dispărea curând". "Nu ştiu ce va face noul director şi ce mandat are, acela a fost un proiect asumat de mine, promovat de mine în care în care încă cred cu tărie. Taromul nu va avea nicio şansă să opereze regional ca până acum, în concurenţă cu low cost şi dacă nu se modifică strategia, Tarom nu va mai exista în curând. Ca atare, domnul ministru (al Transporturilor, Răzvan Cuc, n.r.) în urma discuţiilor cu CA şi cu mine a ieşit cu anunţul poate un pic anticipat pentru că nu eram gata cu faza de analiză, însă un proiect pe care eu personal l-am promovat, nu voi zice niciodată că a fost promovat politic şi în continuare cred în el. Cred că este salvarea noastră", a declarat fostul director al Tarom.

În seara de marţi, 15 octombrie, Mădălina Mezei a fost demisă din funcţia de director general al companiei aeriene Tarom, iar în funcţie a fost numit pilotul Valentin Gvinda.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8503 / 8646
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...