ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mediatoarea UE cere statelor membre să îşi facă publice deciziile şi poziţiile

13 Februarie 2018   |   Ioana Duta

Pentru a face acest lucru, mediatoarea recomandă înregistrarea 'sistematică' a poziţiei fiecărui stat membru în timpul acestui tip de reuniuni şi ca aceste documente să fie făcute "disponibile într-un mod pro-activ şi într-un interval de timp oportun".

 
 
Mediatoarea Uniunii Europene, Emily O'Reilly, a invitat marţi toate cele 28 de state membre să îşi facă publice poziţiile, pentru a fi mai transparente în procesele de decizie în calitate de co-legislatori, relatează AFP.

"E aproape imposibil ca cetăţenii să urmărească discuţiile legislative între reprezentanţii guvernelor naţionale. Această abordare 'a uşilor închise' riscă să îi alieneze pe cetăţeni şi să alimenteze opinii negative", şi-a exprimat regretul Emily O'Reilly, al cărei rol este să ancheteze problemele de proastă administrare în cadrul instituţiilor europene.

Reprezentanţii celor 28 de state membre trebuie să dea socoteală la toate nivelurile procesului de luare a deciziilor, a precizat mediatoarea, inclusiv cele care preced reuniunile la cel mai înalt nivel între miniştri sau şefii de stat şi de guvern, mai exact grupurile de lucru, precum şi consultările între reprezentanţii permanenţi la UE (aşa-numitul COREPER).


Pentru a face acest lucru, mediatoarea recomandă înregistrarea 'sistematică' a poziţiei fiecărui stat membru în timpul acestui tip de reuniuni şi ca aceste documente să fie făcute "disponibile într-un mod pro-activ şi într-un interval de timp oportun".

Ea a cerut de asemenea stabilirea de criterii stricte pentru clasificarea anumitor documente pentru o publicare 'limitată'.

Consiliul, care reuneşte cele 28 de state membre, este, alături de Parlamentul European, unul din co-legislatorii din UE.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 74 / 10466
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  Promovare în echipa de banking & finance a Schoenherr. Adina Damaschin devine counsel
  Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2018
  CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
  RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
  PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
  Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
  Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
  Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
  Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
  Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
  Cum vede un Leading Lawyer pentru practica de White-Collar Crime evoluția pieței în 2018. Mihai Mareș, Managing Partner Mareș Danilescu Mareș: Piața avocaturii de penal-comercial va continua să crească. Corporațiile și firmele străine care fac business în România sunt tot mai atente la procesele de respectare si aplicare a cerințelor legale
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...