ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Năsui: Relaxarea se va întâmpla în trei etape; detaliile tehnice vor fi decise de premier

14 Mai 2021   |   Agerpres

Întrebat până la ce oră se va putea sta la terase, Năsui a răspuns că "ideal ar fi" să nu existe această restricţie de funcţionare a magazinelor, restaurantelor şi barurilor, să fie cum era înainte să fie impuse restricţiile.

 
 
Relaxarea restricţiilor se va întâmpla în trei etape, din 15 mai, 1 iunie şi 1 iulie, dar toate detaliile tehnice vor fi decise de premier, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.
 
"Relaxarea se va întâmpla în trei etape: 15 mai, apoi 1 iunie şi 1 iulie. De mâine practic putem să nu mai stăm cu masca în aer liber, cu câteva excepţii care vor fi formalizate în seara aceasta. Mai sunt câteva discuţii pe nuanţe tehnice în cadrul Guvernului. Tot ce vă spun acum luaţi ca informaţii de discutat până în seara aceasta. La 20:30 este şedinţa de Guvern exact pe temă. Pentru terase se elimină şi ora până la care putem să stăm", a spus ministrul la Digi 24.
 
Întrebat până la ce oră se va putea sta la terase, Năsui a răspuns că "ideal ar fi" să nu existe această restricţie de funcţionare a magazinelor, restaurantelor şi barurilor, să fie cum era înainte să fie impuse restricţiile.
 
"Revenim la regulile de dinainte. Existau şi înainte nişte reguli pentru toate lucrurile acestea, mai ales dacă erau în cartiere rezidenţiale.(...)După şedinţa de Guvern de azi vedem care vor fi lucrurile. Toate detaliile tehnice vor trebui să fie decizia premierului. Dar, după seara de azi, de mâine vom avea toate regulile pe care le aveam înainte de pandemie. Adică nu e absenţă totală de reguli, dar nişte reguli mult mai relaxate şi mult mai permisive", a explicat Claudiu Năsui.
 
El a subliniat că ministerul pe care îl conduce a venit cu propuneri legate de această relaxare, unele dintre ele adoptate, iar decizia finală va fi luată în şedinţa de Guvern, important fiind însă ca toată lumea să fie responsabilă.
 
"Sunt informaţii care se discută în momentul acesta. Cel mai important e ce va ieşi din şedinţa de Guvern din seara aceasta. Noi am avut numeroase comitete interministeriale la care, ca Minister al Economiei, am venit cu propuneri, o parte din propunerile noastre sunt adoptate. Le mai discutăm şi în seara aceasta o să avem finalul şi exact cum se fac lucrurile. Până la urma ce e important e să fim cu toţi responsabili. Avem o deschidere pe etape. Nu mai purtăm masca în exterior, acesta fiind unul dintre marile lucruri care se întâmplă, nu mai sunt restricţii de circulaţie, restricţiile de funcţionare a magazinelor dispar. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim responsabili. Nu poţi să încurajezi petrecerile nocturne, dar rămâne de văzut cum vom formula Hotărârea de Guvern astfel încât să fie clar ce deschideri se întâmplă", a punctat ministrul Economiei.
 
Potrivit acestuia, pentru turismul intern se încearcă o relaxare astfel încât să nu mai existe limitări, să poată fi o rată de ocupare de 100%.
 
"Dar rămâne de văzut. La nivelul prim ministrului trebuie luată o decizie în care să vedem exact cât şi în ce condiţii, în funcţie de această rată de infectare", a menţionat Năsui.
 
Pentru vacanţele în exterior, ministrul a semnalat că rămân în vigoare regulile din prezent, cu carantină pentru persoanele care vin din zona galbenă şi nu au fost vaccinate cu ambele doze, cu cel puţin zece zile înainte, sau nu prezintă certificat de anticorpi, care urmare a trecerii prin boală. Totodată, o să mai fie extinsă lista verde cu ţările în cazul cărora nu se impune carantinarea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5862 / 8625
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...