ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oprescu (ARB): În Programul IMM Invest, băncile au primit, într-o săptămână, cereri pe care altfel le primeau în 6 luni

22 Mai 2020   |   AGERPRES

Reprezentantul ARB a precizat că, în ultimii 20 de ani, nu a mai avut loc o asemenea întâlnire, la nivel de CEO, de preşedinţi executivi sau de preşedinţi ai băncilor comerciale din România.

 
 
 Băncile au primit în Programul IMM Invest, într-o săptămână, cereri pe care altfel le primeau de la IMM-uri în decursul a 6 luni, a afirmat, vineri, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu.

"Ce putem să spunem din perspectiva sistemului bancar este că acest program a solicitat dintr-o dată întreaga mobilizare a sistemului bancar din punct de vedere al resurselor pe care sistemul le are astfel încât să putem să facem faţă la un val de solicitări. Vă dau un exemplu. Probabil că ceea ce am primit acum în decursul unui interval de timp de o săptămână, o săptămână şi ceva este ceea ce primeam înainte într-un interval de timp de peste 6 luni de zile din punct de vedere al solicitărilor din partea societăţilor mici şi mijlocii. Ca atare sistemul bancar s-a organizat ca să aibă procese automatizate astfel încât să poată da cât mai repede răspunsurile aşteptate de clienţi. Suntem într-un proces cu o dinamică din punctul nostru de vedere pozitivă care se va accentua în perioada următoare şi care va produce rezultate", a declarat Sergiu Oprescu, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.


El a precizat că a fost o întâlnire foarte bună în care au fost trecute în revistă programele care sunt în derulare în momentul de faţă.

"Atât programul de moratoriu legislativ, de amânare la plată a ratelor, care după cum ştiţi produce deja efecte importante şi ajută deja pe foarte multă lume pentru a-şi amâna, pe perioada în care sunt impactaţi de efectele acestei pandemii, ratele la bănci. Dar, bineînţeles am trecut în revistă şi programul care este în plin proces de derulare şi anume programul IMM Invest. Este un program care este încă într-o fază incipientă din acest punct de vedere. Noi ca sistem bancar vedem cum el se dezvoltă şi capătă amploare. Pe de altă parte, primele cifre care apar în clipa de faţă sunt cifrele, să spunem, de început. Şi anume cifrele care arată de fapt şi de drept anclanşarea programului la nivelul sistemului bancar", a menţionat Sergiu Oprescu.

De asemenea, reprezentantul ARB a precizat că, în ultimii 20 de ani, nu a mai avut loc o asemenea întâlnire, la nivel de CEO, de preşedinţi executivi sau de preşedinţi ai băncilor comerciale din România.

IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni.

Directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu, a declarat, marţi, că peste 57.800 de întreprinderi mici şi mijlocii s-au înscris în program, acestea totalizând circa 726.200 de locuri de muncă, iar până în prezent au fost aprobate de către bănci circa 5.000 de dosare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7930 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...