ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Orban, după majorarea pensiilor: Vom folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare

22 Septembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit acestuia, creşterea votată riscă să arunce România într-o criză economică.

 
 
Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare a legii care prevede majorarea pensiilor cu 40% şi a alocaţiilor, precizând că această măsură nu face altceva decât "să îndrepte România spre incapacitate de plată".
 
"De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru chetuielile sociale. Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal", a declarat Orban, la Cluj.
 
Potrivit acestuia, creşterea votată riscă să arunce România într-o criză economică.
 
"PSD a arătat că este duşmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi în condiţiile unei contracţii economice care a dus la o lipsă de venituri majorări de 6,7% din PIB fără existenţa niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD-ul este de fapt inamicul public nr. 1 al României şi al economiei Româneşti. Readuc aminte că Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, în cifră absolută 167 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie, şi asta în condiţii de criză economică. Nu există altă ţară europeană care să fi crescut pensiile în perioadă de criză economică generată de pandemie, decât Germania", a mai spus Orban.
 
Premierul consideră şi că majorarea alocaţiilor este un act populist, în condiţiile în care acestea deja au fost majorate.
 
"Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiilor în acelaşi an în care PNL dublase alocaţiile la legea bugetului de stat a fost un act populist, fără niciun fundament economic şi fără niciun fel de bază în veniturile reale existente pentru bugetul de stat. Cu toate astea, am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea alocaţiilor în cinci etape succesive, prima etapă de creştere cu 20% a fost începând cu luna august, deja în septembrie alocaţiile plătite au fost majorate cu 20%. Este maximum pe care îl poate asigura economia românească astăzi", a afirmat Ludovic Orban.
 
El a explicat că o astfel de majorare duce spre incapacitate de plată.
 
"Orice creştere de cheltuieli, aşa cum sunt creşterile de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă. Deja este pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există oficiali europeni care au scris clar că vor pune sub semnul întrebării capacitatea României de a accesa fondurile din facilitatea de rezilienţă şi recuperare din cauza acestor creşteri aberante ale cheltuielilor publice care nu au la bază niciun fel de venit şi care nu se bazează pe niciun fel de prognoză economică", a arătat Orban.
 
Potrivit acestuia, există riscul creşterii costurilor finanţărilor şi costurile împrumuturilor.
 
"Îi rog pe părinţii şi bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt. Creşterea punctului de pensie cu 167 de lei este maximum pe care ni l-am putut permite în condiţii de raţionalitate economică şi în condiţiile în care noi vrem ca orice creştere a pensiei să fie însoţită de garanţia capacităţii de a putea plăti acea pensie crescută. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni. Credeţi că dacă am fi avut resurse financiare, nu am fi crescut pensiile? Cu siguranţă le-am fi crescut. Populismul, demagogia PSD nu fac altceva decât să arunce România într-o situaţie de criză din care vom ieşi şi mai greu", a mai spus Orban.
 
Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. S-au înregistrat 242 voturi ''pentru'', 147 ''împotrivă'' şi 11 abţineri.
 
Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.
 
Liberalii au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională proiectele privind rectificările bugetare adoptate de Parlament.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7525 / 8645
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...