ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Orban: Eliminarea restricţiilor după 15 mai se va face gradual, pe criteriul riscului epidemiologic

04 Mai 2020   |   AGERPRES

El a precizat că pentru fiecare măsură de relaxare va exista o perioadă de 14-15 zile de aşteptare pentru a se vedea efectele.

 
 
  • BizLawyer TV
Eliminarea restricţiilor după data de 15 mai se va face în mod gradual, având la bază un singur criteriu, cel al riscului epidemiologic, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.
 
"Ne propunem ca după data de 15 mai, în mod gradual, să eliminăm restricţiile, sigur, având la bază un singur criteriu şi anume criteriul riscului epidemiologic. Această reducere a restricţiilor se va face întâi pentru acele restricţii a căror ridicare generează cel mai mic risc epidemiologic. Evaluarea riscului epidemiologic este făcută de specialişti, de Institutul de Sănătate Publică, de Consiliul de suport tehnico-ştiinţific care funcţionează ca suport pentru Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi această evaluare de risc epidemiologic este cea care stă baza deciziilor pe care le luăm în privinţa ridicării restricţiilor", a declarat Ludovic Orban, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


El a precizat că pentru fiecare măsură de relaxare va exista o perioadă de 14-15 zile de aşteptare pentru a se vedea efectele.

"Pentru fiecare ridicare de restricţii vom aştepta o perioadă să vedem efectele. Perioada este cam de 15 zile, pentru că 15 zile, 14 zile e perioada în care se manifestă virusul, perioada în care de la infectare generează simptomele şi putem să verificăm în ce măsură ridicarea anumitor restricţii afectează răspândirea virusului. (...) Orice fel de ridicare de restricţii trebuie să fie însoţită de un set de reguli care vor fi elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi de ceilalţi parteneri care au capacitatea de a determina măsurile necesare pentru reducerea riscului de infecţie, în privinţa tuturor activităţilor pentru care se ridică restricţiile, indiferent că este vorba de activităţi comerciale, că este vorba de centre de beauty - frizerii, coafuri - că este vorba de alte activităţi pentru care se ridică restricţii", a arătat Orban.

Premierul a adăugat că vor fi impuse şi reguli privind transportul public în mijloacele de transport în comun şi în ce, dar şi cu privire la "activitatea care se desfăşoară în birouri, atât în instituţii publice, cât şi în companii private".

Ludovic Orban a punctat că Guvernul a permis desfăşurarea activităţilor economice unde riscul de răspândire a virusului nu era mare.

"Din capul locului (...) nu s-a închis niciunul dintre şantiere, indiferent că era vorba de investiţii în infrastructura de transport, investiţii în infrastructura energetică sau alte categorii de investiţii, investiţii făcute la nivel local sau la nivel judeţean prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sau investiţii derulate prin Compania Naţională de Investiţii. De asemenea, am permis toate acele activităţi economice necesare pentru economie şi ale căror restricţii ar fi putut afecta economia foarte grav", a spus el.

Prim-ministrul a subliniat că măsurile restrictive adoptate până-n prezent au fost necesare.

"Nu mi-am dorit niciodată să fiu în situaţia, ca premier, să impun restricţii către cetăţenii români. (...) Toate aceste decizii care au dus la restricţii au fost luate numai şi numai pentru a păzi sănătatea românilor. (...) Nu le-am luat că ne-a făcut plăcere, le-am luat că a fost necesar. (...) Sigur că aceste măsuri un caracter temporar, au fost dispuse doar pentru a reduce riscul de răspândire", a mai spus Orban.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8021 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...