ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Primăria sectorului 4 cere ca investiţiile de la Piaţa Sudului să fie declarate de utilitate publică pentru a fi demarate exproprierile

08 August 2018   |   Ioana Duta

Procedurile de expropriere necesare continuării acestor lucrări vizează trei terenuri în suprafaţă de 330 mp (pentru executarea lucrărilor de modernizare a Pieţei Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea căii de acces la staţia de metrou Piaţa Sudului) şi 218,8 mp (pentru amenajarea parcării din bd. Brâncoveanu)

 
 
 Primăria sectorului 4 va cere CGMB să declare de utilitate publică lucrările aferente obiectivelor aflate în planul de investiţii privind modernizarea şi demolarea parţială a construcţiilor din Piaţa Berceni-Sudului, precum şi să demareze procedurile de expropriere, se arată într-un comunicat al autorităţii locale. 
 

"Primăria Sectorului 4 va cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti să declare de utilitate publică lucrările aferente obiectivelor aflate în planul de investiţii: 'Modernizare, extindere, demolare parţială a construcţiilor din ansamblul Piaţa Agroalimentară Berceni-Sudului', 'Amenajare parcare intersecţia şos. Olteniţei cu şos. Berceni' şi 'Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu', precum şi să demareze procedurile de expropriere", relevă comunicatul Primăriei sectorului 4. 
 
Consiliul Local a aprobat recent o hotărâre prin care îl împuterniceşte pe primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, să solicite CGMB, prin direcţiile sale de specialitate, să declare de utilitate publică şi să demareze procedurile de expropriere necesare derulării mai multor obiective de investiţii care vizează "o zonă de maxim interes pentru bucureşteni" (proiectele 'Modernizare, extindere, demolare parţială a construcţiilor din ansamblul Piaţa agroalimentară Berceni-Sudului', 'Amenajare parcare Piaţa Big Berceni' şi 'Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu'), menţionează sursa citată. 
 
Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcţia Investiţii din cadrul aparatului de specialitate al edilului sectorului 4, ansamblul Piaţa agroalimentară Berceni-Sudului reprezintă un obiectiv reprezentativ pentru comerţul agroalimentar şi cu amănuntul pentru toată Capitala, iar în prezent această zonă comercială se confruntă cu mai multe disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte accesibilitatea, siguranţa şi salubritatea. 
 
"Ultimele lucrări de modernizare efectuate asupra infrastructurii pieţei au fost realizate în urmă cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrări de reamenajare. Pentru actualele planuri de investiţii care vizează piaţa şi amenajarea de parcări în zonă se impune însă demararea unor proceduri de expropriere în cazul unor părţi din cadrul a trei imobile. Toate aceste investiţii vor fi un plus pentru întreaga zonă, mai ales că Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului", a declarat primarul Băluţă. 
 
Procedurile de expropriere necesare continuării acestor lucrări vizează trei terenuri în suprafaţă de 330 mp (pentru executarea lucrărilor de modernizare a Pieţei Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea căii de acces la staţia de metrou Piaţa Sudului) şi 218,8 mp (pentru amenajarea parcării din bd. Brâncoveanu), se mai arată în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 18 / 11639
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Alexandru George Lazăr, partener IntLaw (Spania) și profesor al Universitații Pompeu Fabra, din Barcelona: Sunt în permanentă legătură cu România. Sper ca în viitorul apropiat să se concretizeze colaborări strategice cu case de avocatură românești
  Gabriela Dinu se alătură echipei de Dreptul Muncii a NNDKP
  Concurenţa a autorizat preluarea unor creanțe și bunuri imobile ale Alpha Bank de către Deutsche Bank, Anacap Financial Europe și APS Investments. Avocați de top în tranzacția de 360 mil. E
  Grupul german PHOENIX preia oficial Farmexim SA și lanțul de farmacii HelpNet Farma. Ce avocați au lucrat în tranzacția estimată la peste 100 mil. €
  Tranzacția de 73 mil. € prin care CMI preia posturile de radio din CEE ale grupului Lagardère a ajuns la final. O echipă multijurisdicțională Clifford Chance a asistat cumpărătorul | Vânzătorul a lucrat cu avocații Wolf Theiss
  Wolf Theiss își consolidează echipa de TMT și Protecția Datelor în România
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...