ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Producători de medicamente: Este improbabil ca în 2020 să avem un tratament sau vaccin împotriva SARS-CoV-2. Relaxările în etape şi reluarea activităţilor economice favorizează transmiterea coronavirusului

12 Iunie 2020   |   AGERPRES

În acest context, PRIMER recomandă populaţiei să practice "cu responsabilitate" distanţarea individuală de 1,5 metri, purtarea măştii în toate locurile publice şi igiena mâinilor cu săpun şi dezinfectant, aşa cum o cer specialiştii.

 
 
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) afirmă că ''este improbabil'' ca în acest an să existe un tratament "pe deplin eficient" sau un vaccin împotriva SARS-CoV-2, subliniind că distanţarea personală, purtarea măştii de protecţie în locurile publice şi igiena mâinilor sunt măsurile care ajută la reluarea vieţii sociale, relansarea economiei şi "evitarea unei catastrofe sanitare în sezonul rece".

Potrivit PRIMER, care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie de medicamente din ţară, în ciuda eforturilor fără precedent ale statelor lumii, oamenilor de ştiinţă şi industriei farmaceutice este improbabil ca 2020 să aducă un tratament "pe deplin eficient" împotriva COVID-19 şi "cu atât mai puţin" un vaccin care să poată fi utilizat la scară largă.


"În prezent se află în diverse etape de dezvoltare şi studii clinice un număr de peste 20 de tratamente medicamentoase şi aproximativ 70 de tipuri de vaccinuri, un efort de cercetare la care sunt angrenate peste 250 de centre universitare, 100 de companii farmaceutice şi mai mult de 100 de mii de voluntari sănătoşi şi pacienţi, inclusiv din România", a declarat directorul executiv PRIMER, Dragoş Damian, citat într-un comunicat de presă transmis vineri.

Conform comunicatului, există "semnale încurajatoare" despre unele medicamente care pot trata simptomele infecţiei, reduce gravitatea bolii sau scurta durata ei, însă sunt necesare în continuare cercetări care să identifice care este cel mai eficient medicament împotriva SARS-CoV-2 şi care să fie în acelaşi timp "sigur" pentru pacient.

În acest context, PRIMER recomandă populaţiei să practice "cu responsabilitate" distanţarea individuală de 1,5 metri, purtarea măştii în toate locurile publice şi igiena mâinilor cu săpun şi dezinfectant, aşa cum o cer specialiştii.

"Fabricile de medicamente din România nu şi-au întrerupt activitatea în perioadele de urgenţă şi alertă şi nu au înregistrat niciun caz de infecţie tocmai pentru că au respectat procedurile interne şi indicaţiile date de autorităţi. Trebuie însă semnalat că relaxările în etape de după 15 mai şi reluarea activităţilor economice favorizează transmiterea coronavirusului şi riscul apariţiei unei catastrofe epidemiologice odată cu instalarea sezonului rece", se susţine în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7877 / 8646
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...