ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Romarm a primit aprobare pentru producţia de echipamente sanitare, măşti, combinezoane

24 Martie 2020   |   AGERPRES

După ce va trece această criză sanitară provocată de coronavirus, economia românească va fi repornită şi va trebui complet regândită, astfel încât să fie produse pe plan intern materialele esenţiale.

 
 
Compania Romarm a primit aprobare pentru producţia de echipamente sanitare, de măşti şi combinezoane, astfel încât să rămână în producţia strategică a României, a declarat, luni seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Am avut o discuţie cu directorul de la Romarm şi i-am dat undă verde pentru a face o linie de producţie de echipamente sanitare, de măşti, combinezoane în Romarm, ca să rămână în producţia strategică a României", a afirmat ministrul, la Digi 24.

El a atras atenţia asupra faptului că, atât România, cât şi întreaga Europă, sunt dependente de importurile din China şi a subliniat că, după ce va trece această criză sanitară provocată de coronavirus, economia românească va fi repornită şi va trebui complet regândită, astfel încât să fie produse pe plan intern materialele esenţiale.


"Nu numai România, ci şi întreaga Europă este dependentă de importurile din China. Uitaţi-vă la materialele sanitare, la măşti, la kiturile de testare, inclusiv la aparatele de testare! Practic, Europa a abandonat această zonă şi a încurajat producţia - e adevărat, ieftină, în China. Numai că această criză ne-a arătat cât de dependenţi suntem şi cum o epidemie izbucnită într-un focar în China poate să pună în pericol întreaga economie mondială şi, evident, şi economia europeană. De aceea am făcut apel la luciditate şi un apel ca să ne trezim în al 12-lea ceas şi să începem în România producţia de materiale esenţiale, pentru că vom trece - eu sunt optimist şi sunt convins că vom trece peste această criză şi economia României va fi repornită, dar ea va trebui complet regândită şi să începem să producem materialele esenţiale în România", a menţionat el.

În acest context, ministrul a făcut referire la programul de micro-industrializare, care a fost modificat şi orientat către producţia de materiale sanitare.

"Am anunţat că îi vom da drumul astăzi. M-am uitat pe proceduri tocmai înainte de a semna ordinul. Vreau să mai modific ceva. Vreau să mă asigur că acele companii care vor primi acel grant - că este vorba de un grant de 200.000 de lei - şi avem la dispoziţie practic bani pentru 325 de companii. Avem 65 de milioane de lei, pentru vreo 325 de companii. Vreau să mă asigur că îşi va atinge această ţintă, iar companiile vor face acele activităţi pe care şi le vor asuma, că vor produce măşti, că vor produce biocide, că vor produce material de îngrijire, că vor face combinezoane. Vreau să mă asigur că acest lucru se va întâmpla pentru că îmi doresc ca România să pornească această producţie de materiale esenţiale şi împreună cu ministrul de Finanţe vom suplimenta fondurile pentru toate companiile care doresc să facă acest lucru. De asemenea, mă aştept ca acea companie, până la sfârşitul săptămânii, pe care am anunţat că vrem să o sprijinim - repet nu îi voi da numele - să înceapă acea producţie de măşti şi să ajungem să producem 3,5 milioane ca primă companie de măşti într-o lună pentru România", a explicat şeful de la Economie.

Acesta a precizat că grantul presupune bani care nu vor mai trebui returnaţi.

Companiile vor putea primi granturi de până la 200.000 de euro prin programul de micro-industrializare remodificat şi orientat către producţia de materiale sanitare, a declarat duminică Virgil Popescu.

El a precizat, atunci, că acest program ar putea fi lansat în cursul acestei săptămâni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8189 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...