ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simion (AmCham): OUG 114 a indus investitorilor ideea că regulile se pot schimba în timpul jocului

20 Iunie 2019   |   AGERPRES

Potrivit ministrului, "OUG 114 are foarte multe prevederi care nu numai că nu sunt contestate, dar chiar sunt foarte bine primite de populaţie, mediul economic".

 
 
Prevederile OUG 114 au indus la nivelul investitorilor ideea că orice este posibil în România şi că regulile se pot schimba în timpul jocului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham România).

"Ordonanţa 114 nu a făcut neapărat companiile să plece din România, ci a indus la nivelul decidenţilor din mediul de afaceri ideea că orice e posibil în România şi că regulile se pot schimba în timpul jocului. Orice investitor îşi doreşte să atragă investiţii, iar pentru asta trebuie să convingi un panel de investitori unde să aloce bani, Noi nu am făcut altceva decât să ne creăm un dezavantaj competitiv, pentru că astfel de măsuri au venit fără o consultare reală. Din câte ştiu, există în continuare discuţii pe schimbarea acestei Ordonanţe", a spus Simion.


La finele lunii mai, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma că multe aspecte nu mai sunt de clarificat legat de OUG 114/2018, precizând că deja două subiecte au fost închise - cele legate de pilonul II de pensii şi discuţiile privind sectorul bancar, cu noul indice de referinţă, cu taxa pe activele financiare.

"Am dat puţin mai devreme exemplul aprobării azi în Guvern a aspectelor legate de pilonul II de pensii, aspect sau aprobare cu care s-a închis discuţia legată de pilonul II de pensii. În zona bancară, ştiţi foarte bine, prin Ordonanţa 19/2019 la fel s-au încheiat discuţiile legate de sectorul bancar cu noul indice de referinţă, cu taxa pe activele financiare, deci două subiecte încheiate, să spunem aşa, clarificate, cu partenerii din piaţă, adică sistemul bancar, pe de o parte, şi administratorii de pensii de cealaltă parte. Aşa că multe aspecte legate de OUG 114 cred că nu au mai rămas, dar dacă ele mai sunt încă în discuţie, pe aceeaşi cale de comunicare şi decizie se vor regla şi acestea", preciza Teodorovici.

Potrivit ministrului, "OUG 114 are foarte multe prevederi care nu numai că nu sunt contestate, dar chiar sunt foarte bine primite de populaţie, mediul economic".

"Putem spune foarte clar, cum am spus mai devreme, au fost puncte clarificate, puncte care, de fapt, acesta a fost scopul ordonanţei iniţiale, s-a ajuns iată la acest consens. Subliniez încă o dată faptul că ar fi fost ideal un dialog prealabil unei astfel de decizii, dar, aşa cum v-am spus, (...) discuţiile se vor purta în prealabil fiecărei decizii pe care Guvernul o va lua de azi înainte", a subliniat atunci Eugen Teodorovici.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 181 / 12103
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...