ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat la CCR; depun cereri de verificare a constituţionalităţii legilor justiţiei

12 Iulie 2018   |   Ioana Duta

"Prin acest instrument juridic le putem solicita să verifice constituţionalitatea legilor în dezbatere. Am redactat o astfel de intervenţie în colaborare cu specialişti în drept"

 
 
 Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, joi, la Curtea Constituţională, pentru a depune personal, la registratura instituţiei, cereri de verificare a constituţionalităţii legilor privind modificarea Codului penal şi de procedură penală. 
 

Cei prezenţi au afişat şi pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "CeCeRem noi? Respectarea Constituţiei", "E rândul nostru: apărăm democraţia", "Înainte de '89 stăteam la coadă pentru pâine, acum stăm la coadă pentru democraţie", "CeCeRe poporul: democraţie". 
 
Persoanele prezente au fost lăsate să intre, pe rând, în sediul CCR începând cu ora 12,30, iar acţiunea s-a terminat după circa două ore. 
 
Oamenii s-au plâns că procedura merge foarte încet şi au acuzat faptul că sunt ţinuţi în soare, la o temperatură ridicată. 
 
Acţiunea a fost organizată de platforma Declic, care scrie, într-o postare pe Facebook, că demersul se numeşte "Amicus Curiae" (prieten al Curţii) şi este o intervenţie scrisă, pe care oricine o poate adresa Curţii Constituţionale. 
 
"Prin acest instrument juridic le putem solicita să verifice constituţionalitatea legilor în dezbatere. Am redactat o astfel de intervenţie în colaborare cu specialişti în drept", se arată în postare. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 681 / 13290
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...