ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Camera Deputaţilor: 24 de proiecte - respinse, printre care Fondul suveran de investiţii, pensii speciale aleşilor locali

30 Martie 2021   |   Agerpres

Cel mai vechi proiect respins de deputaţi datează din 2007 şi se referă la statutul controlorului civil de trafic aerian, dar sunt şi 8 proiecte aflate la reexaminare ca urmare a declarării lor neconstituţionale în integralitate, prin decizii ale Curţii Constituţionale.

 
 
Camera Deputaţilor a respins, marţi, 24 de proiecte de lege, printre care şi cele referitoare la înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, la introducerea pensiilor speciale pentru aleşi locali sau instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unităţii Civice".
 
Cel mai vechi proiect respins de deputaţi datează din 2007 şi se referă la statutul controlorului civil de trafic aerian, dar sunt şi 8 proiecte aflate la reexaminare ca urmare a declarării lor neconstituţionale în integralitate, prin decizii ale Curţii Constituţionale.
 
În acest sens, Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, declarată neconstituţională, care prevedea acordarea unei "indemnizaţii pentru limită de vârstă" primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor judeţene, care îndeplinesc vârsta standard de pensionare. Un proiect respins este şi cel iniţiat de PSD şi fostul preşedinte al formaţiunii Liviu Dragnea care prevedea înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, fiind, de asemenea, declarat neconstituţional.
 
Deputaţii au respins şi Ordonanţa de urgenţă 34/2020 care modifica OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în sensul majorării limitelor maxime şi minime ale sancţiunii contravenţionale a amenzii aplicabile persoanelor fizice şi persoanelor juridice, precum şi stabilirea categoriilor de sancţiuni contravenţionale complementare pentru nerespectarea măsurilor dispuse. Această ordonanţă a fost declarată neconstituţională de către CCR.
 
Un alt proiect respins ca neconstituţional se referă la reorganizarea ANAF, în sensul revenirii la modul de organizare a administraţiilor financiare la nivel judeţean, iar altul modifică şi completează unele acte normative din domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii unor incompatibilităţi ale profesiei de medic, medic dentist şi farmacist, modificării vârstei de pensionare a medicilor, introducerea sistemului de telemedicină şi reglementării statutul spitalului republican.
 
Deputaţii au mai respins proiectul de lege care are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unităţii Civice", iniţiat de fostul senator PSD Liviu Pop, precum şi proiectele referitoare la înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor în municipiul Iaşi şi la introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare de către elevii din învăţământul de stat.
 
Alte proiecte respinse se referă la modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, la impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte regimul materialelor explozive şi la reglementări în domeniul protecţiei animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice.
 
Deputaţii au respins şi un proiect care completa Legea nr.123/2012, în sensul desemnării ANRE ca autoritate competentă cu stabilirea nivelului minim al stocurilor de gaze pe care furnizorii trebuie să îl înmagazineze, dar şi un proiect care viza completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului în sensul ca persoanele fizice şi juridice să poată administra îngrăşăminte chimice doar dacă deţin un program de fertilizare bazat pe analizele chimice ale solului.
 
Un alt proiect respins a fost iniţiat de fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi care prevedea instituirea, pentru autorităţile care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme anual, a obligaţiei ca un procent de minim 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2211 / 5142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...