ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CE invită părţile interesate să îi transmită observaţii cu privire la punerea în aplicare a Regulamentului privind subvenţiile străine

06 Februarie 2023   |   Agerpres

Toate părţile interesate îşi pot prezenta opiniile cu privire la proiectul de regulament de punere în aplicare pe portalul "Exprimaţi-vă părerea" al Comisiei, până la 6 martie 2023.

 
 
Comisia Europeană invită părţile interesate să îi transmită observaţii cu privire la punerea în aplicare a Regulamentului privind subvenţiile străine, proiect care clarifică aspectele practice şi procedurale legate de aplicarea noilor norme ale UE menite să abordeze denaturările cauzate de subvenţiile străine pe piaţa unică, informează luni un comunicat al Executivului comunitar.

Perioada în care pot fi transmise observaţii este de 4 săptămâni. Părţile interesate sunt invitate să îşi prezinte observaţiile până la 6 martie 2023.

Regulamentul privind subvenţiile străine, care a intrat în vigoare la 12 ianuarie 2023 şi va începe să se aplice la 12 iulie 2023, permite Comisiei să investigheze contribuţiile financiare acordate de ţări din afara UE întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în UE şi să remedieze, dacă este necesar, efectele de denaturare a concurenţei ale acestor contribuţii.


Regulamentul împuterniceşte Comisia să adopte norme procedurale pentru a asigura respectarea dispoziţiilor sale, se spune în comunicat.

Mai concret, proiectul de regulament de punere în aplicare a Regulamentului privind subvenţiile străine aduce clarificări cu privire la informaţiile care trebuie incluse în formularele de notificare a concentrărilor economice şi a procedurilor de achiziţii publice, la normele privind modul de calculare a termenelor şi accesul la dosar, precum şi privind drepturile părţilor.

Proiectul de regulament de punere în aplicare urmăreşte să asigure eficacitatea procedurilor Comisiei, precum şi să ofere securitate juridică cu privire la drepturile şi obligaţiile procedurale ale întreprinderilor care fac obiectul noilor norme.

Toate părţile interesate îşi pot prezenta opiniile cu privire la proiectul de regulament de punere în aplicare pe portalul "Exprimaţi-vă părerea" al Comisiei, până la 6 martie 2023.

Comisia va ţine cont de observaţiile părţilor interesate la elaborarea textului final al regulamentului de punere în aplicare, intenţia fiind ca aceste norme să fie adoptate în al doilea trimestru al anului 2023, înainte să înceapă să se aplice Regulamentul privind subvenţiile străine.

Propunerea de regulament privind subvenţiile străine a fost prezentată de Comisie în luna mai 2021 şi a fost aprobată de Parlamentul European şi de Consiliu într-un timp record, în iunie 2022. Regulamentul a intrat în vigoare la 12 ianuarie 2023 şi va începe să se aplice la 12 iulie 2023.

Începând cu 12 octombrie 2023, întreprinderile vor trebui să notifice Comisiei concentrările economice şi participarea la procedurile de achiziţii publice care ating pragurile de notificare relevante.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 771 / 5131
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...