ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale se poate obţine şi online

14 August 2019   |   AGERPRES

Astfel, producătorii/procesatorii care doresc să fie atestaţi şi în acelaşi timp să fie listaţi în aplicaţia mobilă CPAC vor avea la dispoziţie un instrument rapid şi modern pentru acest lucru, dezvoltat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi în versiune web (desktop) a acestei aplicaţii.

 
 
Producătorii/procesatorii de produse agroalimentare pot solicita online eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale prin intermediul versiunii web a CPAC - Catalogul Produselor Alimentare Certificate, informează Ministerul Agriculturii, printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe site-ul www.madr.ro a fost creat un buton la Secţiunea Industrie Alimentară care redirecţionează utilizatorul către platforma de depunere online disponibilă la adresa https://cpac.afir.info.

Astfel, producătorii/procesatorii care doresc să fie atestaţi şi în acelaşi timp să fie listaţi în aplicaţia mobilă CPAC vor avea la dispoziţie un instrument rapid şi modern pentru acest lucru, dezvoltat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi în versiune web (desktop) a acestei aplicaţii.


"Prin intermediul versiunii web CPAC, producătorii români pot transmite solicitări de atestare a unor noi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale, îşi vor putea vizualiza cererile transmise (împreună cu toate documentele anexate), pot transmite spre validare solicitările (împreună cu documentele anexate), iar angajaţii din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene (DAJ) pot vizualiza şi descărca toate documentele aferente solicitărilor primite. Versiunea web CPAC va uşura atât solicitarea, cât şi obţinerea atestatului de produs tradiţional. Toate produsele care au primit atestate pe schema de calitate naţională, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vor putea fi vizualizate, în mod automat, şi în aplicaţia CPAC pentru dispozitive mobile. Precizăm că, până în prezent, aplicaţia CPAC include 1.093 de produse", se menţionează în comunicat.

Aplicaţia mobilă CPAC a fost lansată anul trecut, la începutul lunii noiembrie, şi este rezultatul unei acţiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicaţiei, Agenţia promovează şi sprijină consumul produselor atestate la nivel naţional (produse tradiţionale, montane, cu reţetă consacrată) şi la nivel european (produse cu denumire de origine protejată - DOP sau cu indicaţie geografică protejată - IGP).

MADR mai precizează că, în vederea debirocratizării şi simplificării procedurilor administrative privind eliberarea atestatului produs tradiţional şi pentru a veni în sprijinul producătorilor de produse tradiţionale, a fost elaborat "Ghidul cu procedura de depunere online a documentaţiei pentru atestarea/înregistrarea produselor pe scheme de calitate naţionale prin aplicaţia CPAC". Acesta este postat pe site-ul MADR, la secţiunea de Industrie Alimentară, şi poate fi consultat de solicitanţi pentru a cunoaşte etapele necesare realizării procedurii de depunere a documentaţiei necesare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4177 / 5121
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...