ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Membrii Consiliului Investitorilor Străini, dezamăgiţi de discursul care încearcă să sugereze că ‘străinii’ doresc să facă rău României

20 Decembrie 2018   |   AGERPRES

FIC menţionează că a cerut în repetate rânduri instituţiilor statului să pună în mod transparent, la dispoziţia opiniei publice, datele privind toate taxele plătite de companiile de stat şi private din România şi analiză în urma căreia au apărut aceste semne de întrebare pe care politicienii le ridică din când în când.

 
 
Membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) se declară dezamăgiţi de discursul care încearcă să sugereze că" străinii" doresc să facă rău României şi care antagonizează companiile mari cu cele mici, cele româneşti cu cele străine sau mediul privat cu cel public, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

"Rolul în economie al companiilor româneşti cu capital străin este o temă care revine din ce în ce mai des în prim planul discursurilor publice şi politice. Membrii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) sunt dezamăgiţi de acest discurs care încearcă să sugereze că" străinii" doresc să facă rău României, şi care antagonizează companiile mari cu cele mici, cele româneşti cu cele străine sau mediul privat cu cel public. O ţară cu o societate dezbinată nu este o ţară mai uşor de condus, ci pur si simplu este o ţară mai săracă", se arată în document.


Conform comunicatului, companiile străine din România angajează aproximativ 1,3 milioane de oameni, un sfert din forţa totală de muncă a ţării, produc aproape jumătate din cifra de afaceri a României şi mai mult de jumătate din exporturi. Aceste companii au o contribuţie însemnată la veniturile statului român prin impozite pe venit, pe profit, contribuţii sociale, TVA, accize şi alte taxe speciale sau locale.

"Deşi aceste informaţii sunt publice, reproşurile complet nefondate în tonalităţi cu intensitate diferită ating aceeaşi temă, profiturile. Dacă firmele străine au profituri mici, li se reproşează că nu performează la nivelul aşteptărilor. Dacă au profituri mari, sunt acuzate că le fac în detrimentul angajaţilor şi atunci reproşul este că oferă salarii foarte mici. Dar sunt şi multe alte voci care acuză aceleaşi companii că oferă salarii prea mari absorbind toată forţa de muncă în detrimentul celor locale", se spune în comunicat.

FIC menţionează că a cerut în repetate rânduri instituţiilor statului să pună în mod transparent, la dispoziţia opiniei publice, datele privind toate taxele plătite de companiile de stat şi private din România şi analiză în urma căreia au apărut aceste semne de întrebare pe care politicienii le ridică din când în când.

"Acest tip de discurs ajunge să devină politică publică materializată în decizii care se iau pripit şi fără consultare. Cel mai recent exemplu este această ultimă Ordonanţă de Urgenţă, care urmează să modifice peste 40 de acte normative (legi, OUG, HG) în ultima şedinţă de Guvern a anului. Hazardul acestor măsuri, modificări de legi organice, prorogări de termene, derogări, sistarea plăţii unor drepturi băneşti, introducerea de noi taxe, înfiinţarea de noi scheme de ajutor şi crearea unor fonduri cu destinaţie incertă, va avea un impact profund în multe sectoare economice şi va pune la încercare răbdarea oamenilor de afaceri, dar şi a populaţiei. FIC doreşte să atragă atenţia că în ciuda rezilienţei şi adaptabilităţii celor mai multe companii şi a soluţiilor economice pe care ele le vor adopta, acestea nu pot să răspundă aşteptărilor unor decizii arbitrare luate fără transparenţă şi fără nicio consultare. FIC consideră că această Ordonanţă de Urgenţă nu trebuie promovată mai departe şi de aceea continuăm să ne exprimăm deplina disponibilitate pentru un dialog pe această temă pentru a pune capăt discursului politic coroziv care face rău atât companiilor şi angajaţilor lor, dar şi societăţii româneşti în general", se mai spune în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 400 / 13883
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mihai Mareș, coordonator Mareș Danilescu Mareș, a devenit membru al Academiei Internaționale a Litigatorilor specializați în Infracțiuni Financiare. Colaborare cu profesioniști de top în materie de litigii
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...