ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Teodorovici, despre OUG 114: La Finanţe, săptămâna aceasta închidem propunerea de modificare

13 Martie 2019   |   Mediafax

Acesta a arătat că cel puţin pe zona bancară nu crede că mai sunt probleme, în urma discuţiilor avute cu actorii implicaţi.

 
 
Eugen Teodorovici a anunţat, miercuri, că Ministerul Finanţelor finalizează săptămâna aceasta modificările la OUG 114 fiscală,asupra reglementărilor referitoare la bănci şi Pilonului II de pensii. Ministrul a precizat că speră că până la sfârşitul lunii va fi adoptată o nouă ordonanţă de urgenţă.

„Noi, la Finanţe, săptămâna aceasta, închidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de bănci şi Pilon II. Colegii din Guvern responsabili de energie şi comunicaţii fac acelaşi lucru, astfel încât urnătoarele zile să putem centraliza aceste propuneri de modificare, şi săptămâna viitoare să putem discuta, poate chiar şi în mod public, pentru a testa forma acestui act normativ. Eu, personal, pe bănci, pe Pilonul II, va trebui să notific şi Banca Central Europeană, pentru că aşa am stabilit. Avem deja un concept agreat şi de Asociaţia Română a Băncilor”, a declarat Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.


Acesta a adăugat că cel puţin pe zona bancară nu crede că mai sunt probleme, în urma discuţiilor avute cu actorii implicaţi.

„Se decuplează taxa pe activele financiare faţă de ROBOR de astăzi. ROBOR poate avea un nou mod de calcul. Sunt discuţii. Ideea a fost să fie decuplat acest nou indicator de masa taxabilă de activele financiare, care şi ea se va modifica în funcţie de discuţiile pe care le-am avut cu Asociaţia Română a Băncilor. E deja un consens. Nu cred că mai sunt probeleme această zonă bancară. Va fi o scădere a costului de finanţare, o finanţare agresivă, în sensul bun, de către bănci a economiei reale” a explicat ministrul Finanţelor.

Teodorovici a mai afirmat că prorogarea OUG 114, ale cărei efecte ar începe să se producă la 1 aprilie, nu este necesară, dacă vor fi clarificate nemulţumirile celor vizaţi.

„Eu îmi fixez ca obiectiv să să clarificăm actul normativ până la finalul lunii martie. Dacă vom clarifica cu actorii din piaţă, ce rost are să mai prorogi? Dacă prorogi, iar laşi liber la discuţii, suspiciuni, speculaţii”, a declarat social-democratul.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spunea marţi că dacă discuţiile în privinţa OUG 114 din domeniul fiscal nu se încheie până pe 31 martie, soluţia de rezervă este prorogarea termenului de aplicare. Liderul USMR Kelemen Hunor a afirmat acelaşi lucru.

Totodată, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că în a doua parte a lunii Guvernul ar putea adopta o Ordonanţă de Urgenţă care să completeze OUG 114/2018, după ce vor fi găsite soluţii acceptate de toate părţile din domeniile bancar, energie şi opratorii de telefonie mobilă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 34 / 13872
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
Dentons, singura firmă de avocatură semnatară a Cartei Diversității din România, susține Apelul la Acțiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen
Conferință ICC la București, cu acces liber, pe 21 martie. Speakeri și teme puse în dezbatere
(P) SEE Property Forum (21 March 2019)
Noi recunoașteri internaționale pentru departamentul de litigii al Maravela|Asociații. Partenerul Ioan Roman este ‘Dispute resolution Star’ în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...