ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Transporturilor vrea să modifice Legea achiziţiilor publice. Săptămâna viitoare, primele propuneri

12 Martie 2019   |   AGERPRES

Ministrul a explicat că doreşte modificarea legii astfel încât să existe posibilitatea semnării contractelor după pronunţarea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor iar oricine are o nemulţumire poate contesta în instanţă.

 
 
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi, că intenţionează să promoveze modificarea Legii achiziţiilor publice pentru a grăbi paşii pentru implementarea proiectelor noi de infrastructură.

Întrebat despre protestul generat de lipsa autostrăzilor, Cuc a spus: "Am înţeles şi înţeleg nemulţumirea, tocmai de asta aţi văzut că şi gradul meu de a pune presiune pe drumari este unul sporit".

"Eu nu pot să lucrez în afara termenului legal şi în afara prevederilor legale, nu am cum să fac lucrul acesta oricât de mult mi-aş dori. Sunt fonduri europene, trebuie să urmăresc o anumită procedură, un obiectiv, studiu de fezabilitate, proiectare, execuţie, trebuie să am autorizaţie, acord de mediu, exproprieri. Tocmai de aceea vreau să fac şi nişte modificări legislative să grăbim aceşti paşi, astfel încât să putem implementa proiectele noi", a adăugat Cuc, după audierea sa în Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaţilor.


El a menţionat că printre măsurile care vor fi luate se numără modificarea Legii achiziţiilor publice.

"Am spus că modificăm Legea achiziţiilor, o să vin cu nişte amendamente probabil săptămâna viitoare. (...) Vom face o comisie reunită cu cei de la juridic pentru a grăbi semnarea contractelor şi a nu mai exista un risc pentru autoritatea contractantă, lucru care mi se pare de bun simţ şi normal să-l facem. Modificăm şi partea de autorizaţie de construcţie care ţine de Ministerul Transporturilor să ne putem elibera, să nu mai avem (...) şapte interministeriale şi aşa mai departe, (...) vom da ordonanţă pe partea de autorizaţii de construcţii şi pe partea de mediu, trebuie să vorbesc şi cu doamna ministru (Graţiela Gavrilescu - n.r.)", a explicat Răzvan Cuc.

Ministrul a explicat că doreşte modificarea legii astfel încât să existe posibilitatea semnării contractelor după pronunţarea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor iar oricine are o nemulţumire poate contesta în instanţă.

"Modificările pe care dorim să le aduce la Legea achiziţiilor vizează posibilitatea de a semna contractele după prima pronunţare a CNSC (Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor), bineînţeles oricine are o nemulţumire se poate duce mai departe să conteste în instanţă, dar noi semnăm contractul şi dăm drumul la acel contract pentru că nu mai putem să aşteptăm şi apoi am introdus nişte prevederi foarte clare ce se întâmplă în cazul în care instanţa atribuie prin hotărâre proiectul unui alt ofertant", a afirmat Cuc.

El a completat că doreşte ca obiectivele să fie finalizate, menţionând că ştie că deranjează mulţi oameni prin anumite măsuri pe care le ia.

"Eu asta vreau să vă spun, ministerul eu îl conduc, nu-l conduce un ONG sau altcineva care are interes să blocheze proiectele, normal că ştiu că supăr şi deranjez mulţi oameni când iau anumite măsuri, dar asta e viaţa. Eu vreau ca românii să nu mai protesteze 15 minute, 20 minute, o oră, vreau să avem obiectivele finalizate. E normal, avem bani, dacă nu putem controla lucrul acesta, înseamnă că avem o problemă", a menţionat Răzvan Cuc.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4800 / 5142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...