ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Modificări aduse unor acte normative din domeniul forței de muncă

11 Iulie 2018   |   Avocat Dr. Daniel Moreanu:

Angajatorul care incheie un contract de ucenicie beneficiaza de o suma de 2.250 lei/luna pe intreaga perioada de derulare a contractului de ucenicie, acordata din bugetul asigurarilor de somaj in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie.

 
 
In data de 09 iulie 2018 a fost publicata Ordonanta de Urgenta care prevede modificari privind domeniul fortei de munca. Scopul declarat al acestui act normativ este de crestere a atractivitatii locurilor de munca vacante.

Angajatorii care incadreaza in munca urmatoarele categorii de persoane vor primi lunar o suma in cuantum de 2250 lei:
•    pentru o perioada de 12 luni in ipoteza angajarii pe perioada nedeterminata a unor absolventi ai institutiilor de invatamant;
•    pentru o perioada de 12 luni in ipoteza angajarii pe perioada nedeterminata a somerilor in varsta de peste 45 de ani, someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri NEET – pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.

•    someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective.

Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala (prevazuti de art. 5 din Legea 76/2002) si care beneficiaza de acompaniament social personalizat in baza unui contract de solidaritate, beneficiaza lunar, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 4 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate.

De asemenea, angajatorul care incheie un contract de ucenicie beneficiaza de o suma de 2.250 lei/luna pe intreaga perioada de derulare a contractului de ucenicie, acordata din bugetul asigurarilor de somaj in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 687 / 13285
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...