ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Nelu Barbu: Guvernul a adoptat o ordonanţă privind garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de 100%

02 August 2018   |   Ioana Duta

"Poliţele de asigurare vor cuprinde inclusiv această parte de asigurare a transportului a turiştilor aflaţi în străinătate înapoi în România pentru situaţii excepţionale".

 
 
 Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă privind garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de 100%, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 
 

"Transpunem în legislaţia naţională o directivă europeană importantă în acest domeniu - este vorba despre Directiva europeană 2302/2015. Este o transpunere integrală. Prin această transpunere se asigură garantarea pachetelor de servicii turistice în proporţie de 100%, un subiect discutat intens în ultimii ani, dar şi în ultima perioadă cu reprezentanţii Comisiei Europene. (...) Odată cu transpunerea în legislaţia naţională a acestei directive înlăturăm riscurile de a fi sancţionaţi de către Comisia Europeană, pentru că exista acest risc", a declarat Barbu, la Palatul Victoria. 
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, soluţiile adoptate pentru protejarea drepturilor cetăţenilor care contractează pachete turistice sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual.
 
"Au fost discuţii (...) cu asiguratorii, care au pregătit deja un pachet pentru astfel de asigurare pentru agenţiile de turism şi, după adoptarea acestui act normativ (...), urmează faza de implementare, care presupune, evident, adoptarea unor acte normative subsidiare. (...) Ministerul Turismului, împreună cu ANAT, lucrează la un fond mutual. Forma finală va fi stabilită în urma consultărilor extinse cu mediul privat", a spus Nelu Barbu. 
 
El a precizat că actul normativ cuprinde şi soluţii de repatriere pentru turiştii români aflaţi în dificultate. 
 
"Poliţele de asigurare vor cuprinde inclusiv această parte de asigurare a transportului a turiştilor aflaţi în străinătate înapoi în România pentru situaţii excepţionale. Au rămas acolo din diferite motive sau sunt (...) probleme legate de vreme sau au probleme legate de modul în care un operator şi-a respectat sau nu contractul pe care turiştii l-au încheiat cu el", a explicat Nelu Barbu. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 53 / 12800
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
  Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
  Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
  Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
  LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...