ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Orban: Vom căuta soluţii cât mai rapide să deblocăm proiectele de extracţie a gazelor din Marea Neagră

06 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

”În domeniul offshore au fost provocate întârzieri în realizarea investiţiilor pentru exploatarea de gaze în Marea Neagră, ceea ce afectează negativ economia românească. În ceea ce ne priveşte, ne vom mişca cât mai repede să găsim soluţii pentru a debloca aceste proiecte importante pentru România", a spus Orban.

 
 
Premierul Ludovic Orban a dat un semnal, miercuri, investitorilor din sectorul energetic, precizând că noul Guvern va căuta soluţii cât mai rapide pentru deblocarea proiectelor majore de extracţie a gazelor din Marea Neagră.

El a fost prezent la preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri de către Virgil Popescu.

"În domeniul economiei, avem ca obiectiv să recâştigăm încrederea mediului de afaceri în Guvern. (...) A fost o bulversare legislativă. De exemplu, în domeniul offshore au fost provocate întârzieri în realizarea investiţiilor pentru exploatarea de gaze în Marea Neagră, ceea ce afectează negativ economia românească. În ceea ce ne priveşte, ne vom mişca cât mai repede să găsim soluţii pentru a debloca aceste proiecte importante pentru România", a spus Orban.


Orban a arătat că, din păcate, în ultimii trei ani guvernele care s-au succedat au afectat grav încrederea mediului de afaceri în Guvern.

"Sunt convins că am pierdut sute de milioane, probabil miliarde de euro de investiţii care ar fi putut veni în România în toate domeniile, iar obiectivul nostru fundamental este să susţinem orice investitor, indiferent de domeniu. Vremea când se dădeau ordonanţe peste noapte, care dădeau peste cap planurile mediului de afaceri, a trecut. Atât eu, cât şi miniştrii vom genera un mecanism de consultare a reprezentanţilor diferitelor organizaţii ale mediului de afaceri, iar obiectivul foarte clar este de a stabili un parteneriat bazat pe credibilitate, pe termen lung", a continuat şeful Executivului.

Potrivit acestuia, Guvernul îşi propune să valorifice toate proiectele care asigură dezvoltarea economică a României.

"A fost o bulversare legislativă. De exemplu, în domeniul offshore au fost provocate întârzieri în realizarea investiţiilor pentru exploatarea de gaze în Marea Neagră, ceea ce afectează negativ economia românească. În ceea ce ne priveşte, ne vom mişca cât mai repede să găsim soluţii pentru a debloca aceste proiecte importante pentru România", a mai afirmat Orban.

Premierul a mai declarat că trebuie abrogate toate reglementările absurde, care au adus România în situaţia de a fi importator de energie, în loc de exportator.

"Ne dorim listarea Hidroelectrica cât mai repede posibil. Este un proces în desfăşurare, care se va termina cât mai repede, în cursul acestui an. Nu ştim ce pachet va fi, 10-15-20%, dar statul va păstra controlul companiei. Se tergiversează de ani buni listarea Hidroelectrica şi a altor companii, dar bursa trebuie dezvoltată ca instrument de susţinere a dezvoltării companiilor şi de a permite fiecărui cetăţean să investească în aceste companii. Vrem, de asemenea, să existe proceduri de selecţie pentru managerii acestor companii, conform OUG 109 (privind managementul corporativ în întreprinderile de stat - n.r.), însă cu firme de selecţie serioase, nu scoase din joben, astfel încât să avem un management performant, depolitizat, în companiile din subordinea Ministerului Economiei", a precizat primul-ministru.

El s-a referit şi la faptul că nu este normal să avem zăcăminte de cupru şi să exportăm minereu de cupru, în loc să dezvoltăm capacităţi de prelucrare.

În ceea ce priveşte turismul, Orban a arătat că Guvernul urmăreşte ca banii care intră în ţară să fie mai mulţi decât cei pe care îi cheltuiesc românii pe deplasările în străinătate, în condiţiile în care România are un potenţial turistic extraordinar, pe care trebuie să îl valorifice.

De asemenea, premierul a reiterat ideea că voucherele de vacanţă vor fi menţinute.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3909 / 5131
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...