ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiect: ONG-urile care vor să fie în Registrul pentru deduceri fiscale vor depune formularul 163

15 Martie 2019   |   Mediafax

Cererea se completează cu ajutorul aplicaţiei informatice afişate pe site-ul ANAF şi se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

 
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică Ordinul pentru Procedura privind organizarea Registrului entităţilor sau unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, deşi termenul limită de înscriere în acesta este 1 aprilie.

„Înscrierea în registru se solicită de către entitatea/unitatea de cult, prin depunerea formularului 163 „Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”, au menţionat reprezentanţii ANAF.

Entitatea/unitatea de cult se înscrie în registru dacă, la data depunerii cererii, îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: desfãşoarã activitatea în domeniul pentru care a fost constituită; a îndeplinit toate obligaţiile fiscale declarative prevăzute de lege; nu are obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, mai vechi de 90 de zile; a depus situaţiile financiare anuale, prevăzute de lege; nu a fost declarată inactivã, potrivit art. 92 din Codul de procedură fiscală.


Cererea se completează cu ajutorul aplicaţiei informatice afişate pe site-ul ANAF şi se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Împreună cu cererea, entitatea/unitatea de cult depune şi certificatele de atestare fiscală eliberate de organele fiscale locale, în a căror evidenţă aceasta este înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe locale. ANAF va soluţiona cererile în termen de 10 zile de la depunere.

Registrul va cuprinde următoarele informaţii: denumirea entităţii/ unităţii de cult; codul de identificare fiscală; adresa domiciliului fiscal; data înscrierii în registru; data radierii din registru; informaţii privind înscrierile şi radierile în/din registru.Registrul va fi public, potrivit legii, şi se va fi afişat pe site-ul ANAF.

Proiectul de act normativ mai cuprinde modelul şi conţinutul următoarelor formulare: 163 „Cerere de înscriere/eliminare în/din Registrul entităţilor/unităţilor de cult”; 164 „Decizie privind aprobarea/respingerea cererii de înscriere în Registrul entităţilor/unităţilor de cult”; 165 „Decizie privind radierea din Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”; 166 „Decizie privind îndreptarea erorii la soluţionarea cererii de înscriere în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”; 167 „Decizie privind îndreptarea erorii la radierea din Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”; Referat privind soluţionarea cererii de înscriere în Registrul entităţilor/unităţilor de cult; Referat privind radierea din Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale; Referat privind îndreptarea erorilor.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectele de acte normative pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media - cu menþiunea „Conf.Legii nr. 52/2003”, prin scrisori, prin mail şi prin fax.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 30 / 13878
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...