ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Senat | Transmiterea certificatelor verzi, proiect adoptat de Senat

30 Iunie 2021   |   AGERPRES

Senatul este prima Cameră sesizată.

 
 
Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect iniţiat de parlamentari PNL, USR PLUS şi UDMR, care reglementează transmiterea certificatelor verzi, respectiv modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Senatorul Florin Bumb, iniţiator, din partea PNL, a declarat în plen că liberalii vor vota acest proiect de act normativ prin care se reglementează şi se dă un curs normal tranzacţionării acestor certificate.

"România a adoptat şi a fost semnatara programului Green-deal, cred că trebuie să ne îndreptăm privirile mai mult spre producerea de energie din resurse regenerabile, ocazie cu care trebuie să reglementăm foarte bine modul de transmitere a certificatelor verzi", a precizat Bumb.


La rândul său, senatorul USR PLUS Cristian Bordei a subliniat că acest proiect are rolul de a reglementa şi câteva situaţii care erau destul de neclare privind, de exemplu, transmiterea certificatelor verzi atunci când o centrală electrică de producţie de energie regenerabilă este vândută.

"De asemenea, situaţii în care anumiţi producători acţionează în instanţă şi câştigă anumite drepturi de compensare plătite în contul certificatelor verzi. Grupul USR PLUS va vota pentru această iniţiativă legislativă, un prim pas în domeniul reglementării situaţiei stimulării de energie regenerabilă pentru că în ultimii ani, din păcate, acest domeniu a fost destul de blocat, avem foarte puţine investiţii noi în producţia de energie regenerabilă şi în mod sigur această chestiune trebuie rezolvată", a conchis Bordei.

Senatorul UDMR Lorand Antal, preşedintele Comisiei pentru energie, a arătat că prin acest proiect se creează cadrul de reglementare pentru recuperarea certificatelor verzi emise necuvenit.

"În anii precedenţi erau situaţii în care centrale existente de producere a energiei regenerabile primeau mai multe certificate decât li se cuveneau şi nu exista cadrul legal prin care se puteau retrage aceste certificate verzi. Prin acest proiect legislativ practic creăm acea situaţie prin care ANRE-ul poate să recupereze acele certificate verzi emise necuvenit. A doua direcţie extrem de importantă este cadrul legal pentru transferarea corectă a certificatelor verzi, iar cea de a treia direcţie este cadrul legal pe care îl creăm ANRE-ului de a veni cu reglementări proprii privind acele situaţii în care sunt hotărârii judecătoreşti privind recalcularea valorilor ieşite din numărul certificatelor verzi", a menţionat senatorul UDMR.

Senatul este prima Cameră sesizată.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1902 / 5131
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...