ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Teodorovici: Acordul de parteneriat cu CE va fi semnat la finalul lunii august sau începutul lui septembrie

23 Iunie 2014   |   Ioana Duta

'Pentru următorul cadru financiar 2014-2020 alocările în ceea ce priveşte zona privată se ridică la peste 4 miliarde euro, undeva pentru IMM-uri la 3,2 miliarde euro. Acestea sunt sume directe', a susţinut ministrul.

 
 
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat luni într-o conferinţă de presă că acordul de parteneriat între România şi Comisia Europeană va fi semnat la finalul lunii august - începutul lunii septembrie.

'Acordul de parteneriat, ca să înlăturăm orice fel de discuţie pe această temă, se va semna cu partea comunitară undeva în august, început de septembrie. Depinde şi de calendarul CE. Ca să înlăturăm orice fel de temere că acest document cu România nu ar fi gata', a afirmat Teodorovici, cu prilejul lansării Programului 'România HUB - România, ţara tinerilor întreprinzători'.

El a spus că pentru următorul cadru financiar alocările în ceea ce priveşte zona privată se ridică la peste 4 miliarde euro.


'Pentru următorul cadru financiar 2014-2020 alocările în ceea ce priveşte zona privată se ridică la peste 4 miliarde euro, undeva pentru IMM-uri la 3,2 miliarde euro. Acestea sunt sume directe', a susţinut ministrul.

Teodorovici a subliniat că ţine foarte mult ca funcţionarii publici să lucreze 'pentru beneficiari' şi să simplifice lucrurile în ceea ce priveşte accesarea.

'Social-democratul este cel mai aprig lucrător în a susţine piaţa, pentru că este nevoie ca politica socială să fie aplicată. Fără resurse de finanţare la nivel de buget de stat, buget local, acest lucru nu se poate aplica. Prin măsurile pe care le vom lua în următoare perioadă, în 2014 şi nu numai, vom da un mesaj clar de susţinere a pieţei. Nu spun că nu sunt încă blocaje punctuale, nu spun că totul este în roz, discut zilnic cu tot felul de blocaje în relaţia cu administraţia locală sau centrală. Nu putem schimba totul peste noapte', a afirmat demnitarul, care a precizat că este nevoie de reguli simple, puţine, dar foarte clare în relaţia cu beneficiarii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6178 / 11514
 

Ascunde Reclama
 
 
 
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...