ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Teodorovici: Ordonanţa privind capitalul negativ o vom definitiva în următoarele zile,pentru ca la final de august să poată fi emisă

12 August 2019   |   AGERPRES

El a precizat şi că a solicitat ANAF să trimită notificări la toţi posibilii beneficiari ai ordonanţei privind restructurarea financiară prin care să îi informeze asupra existenţei unui astfel de act normativ, astfel încât să nu poată spune cineva că n-a ştiut de existenţa acestuia.

 
 
Proiectul de ordonanţă privind capitalul negativ din companiile din România este în lucru şi va fi definitivat în următoarele zile, astfel încât să poată fi emis la finalul lunii august, a declarat luni, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Pot să vă spun că suntem în lucru cu cealaltă ordonanţă, privind capitalul negativ din companiile din România. Cred că în următoarele zile o să-l definitivăm şi o să-l prezentăm pe site, pentru ca la final de luna august să poată fi emis. Este o discuţie mai veche cu Banca Naţională, cu alţi parteneri internaţionali", a explicat Teodorovici.

El a precizat şi că a solicitat ANAF să trimită notificări la toţi posibilii beneficiari ai ordonanţei privind restructurarea financiară prin care să îi informeze asupra existenţei unui astfel de act normativ, astfel încât să nu poată spune cineva că n-a ştiut de existenţa acestuia.


"Am rugat ANAF să trimită notificări pentru toţi cei posibili beneficiari ai acestei ordonanţe, prin care li se aduce la cunoştinţă că este un astfel de act normativ, ce trebuie făcut, cum să apeleze, la cine să apeleze pentru ca această ordonanţă să producă efectele scontate. Nu vreau să aud pe absolut nimeni, mă refer la zona publică, că nu a ştiut că un astfel de act a fost emis. Am mai spus de câteva ori: în cazul în care această ordonanţă rămâne fără efect în situaţia companiilor de stat în cele 6 luni, acele companii ratează o mare şansa de a se restructura. Acest act este un act foarte util, foarte bun", a spus ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte acciza la ţigarete, şeful de la Finanţe a precizat că există o scrisoare din partea Comisiei Europene care spune clar că România trebuie să notifice CE nu mai târziu de finalul acestui an şi să facă acea armonizare cu directiva cel târziu la 1 ianuarie 2020.

"Scrisoarea e clară de la Comisia Europeană. Noi vom reglementa. Rămâne de stabilit data de la care acest lucru se va produce, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2020", a afirmat Teodorovici.

Conform proiectului de ordonanţă pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, nivelul accizei totale pentru ţigarete urmează să se majoreze, începând cu 1 septembrie 2019, de la 483,74 lei/1.000 ţigarete la 503,97 lei/1.000 de ţigarete.

Referitor la impozitarea pensiilor speciale, ministrul a menţionat că poate fi un proiect de lege separat care poate fi trimis Parlamentului spre analiză şi aprobare în regim de urgenţă, mai ales că sunt depuse şi două iniţiative legislative şi "atunci poate fi o discuţie şi pe această propunere a Guvernului şi comasarea acestor trei propuneri la nivel parlamentar şi o decizie până la final de septembrie e cea mai bună variantă".

Totodată, în privinţa reducerii numărului de secretari de stat, Eugen Teodorovici a spus că poate fi o şi decizie internă a fiecărui minister în parte şi o discuţie în cadrul Guvernului când se vine cu actul normativ pentru fiecare minister, nefiind nevoie de un act orizontal.

"Când face ministerul HG atunci are în vedere şi această reducere de număr de secretari de stat sau creşterea numărului de lucrători în cadrul direcţiilor generale, simple. Azi avem 25 plus 1 la direcţia generală, 15 plus 1 la direcţia simplă, 8 plus 1 la nivel de serviciu şi 5 plus 1 la nivel de birou. În alte state şi chiar şi în Ministerul de Finanţe e altfel. Avem direcţii generale cu peste 100 oameni. Nu cred că este corect să avem o direcţie generală cu 15 plus 1 posturi şi un director general şi cu, poate, cu 3-5 angajaţi, restul fiind posturi vacante", a explicat ministrul.

În acelaşi proiect de ordonanţă se propunea reducerea cu 50% a numărului total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat şi de funcţii asimilate funcţiilor de secretar de stat şi subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi al celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4197 / 5130
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...