ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce a contestat Dragnea din închisoare, în urma Congresului PSD? Tribunalul Bucureşti s-ar putea pronunța azi

09 August 2019   |   MEDIAFAX

Flavia Teodosiu a refuzat să explice dacă sesizarea depusă de Liviu Dragnea vizează alegerea noii conduceri PSD sau altceva.

 
 
Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că solicitarea depusă în instanţă de fostul lider PSD Liviu Dragnea, prin intermediul avocaţilor, nu se referă la funcţia sa sau cea a actualului preşedinte al PSD Viorica Dăncilă.

"Este o cerere legată de funcţia mea şi a doamnei Dăncilă? Aţi văzut contestaţia? Dumneavoastră aţi văzut contestaţia? Uitaţi-vă la contestaţie. Eu vă spun că nu asta contestă", a declarat Mihai Fifor, întrebat de jurnalişti de sesizarea depusă de fostul preşedinte PSD referitoare la conducerea PSD.

Reacţia sceretarului general PSD vine după ce şi Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, joi, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, că nu a susţinut că alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD ar fi ilegală, refuzând să dea mai multe detalii despre sesizarea fostului preşedinte PSD, care vizează deciziile luate la Congres.


"Nu am de unde să ştiu (dacă Liviu Dragnea va avea câştig de cauză -n.r.). Nu asta am susţinut (că ar fi ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD -n.r.) şi nici nu am ce să susţin aici, la dumneavoastră. (Liviu Dragnea -n.r.) aşa a făcut, aşa a considerat. Nu am un mandat să fac declaraţii", a declarat avocata lui Liviu Dragnea, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Flavia Teodosiu a refuzat să explice dacă sesizarea depusă de Liviu Dragnea vizează alegerea noii conduceri PSD sau altceva.

Tribunalul Bucureşti trebuia sa judece joi contestaţia depusă de Liviu Dragnea şi care vizează deciziile luate la Congres, însă o pronunţare asupra acesteia a fost amânată de magistraţi pentru vineri.

Instanţa ar fi trebuit să valideze deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenţei unei contestaţii a fostului lider PSD.

Sesizarea este judecată la Secţia Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti, obiectul fiind "modificarea conducerii partidului".

Prin amânarea validării deciziilor privind congresul din 29 iunie, s-a amânat practic şi validarea noii conduceri a PSD: Viorica Dăncilă- preşedinte al formaţiunii, Eugen Teodorovici- preşedinte executiv PSD şi Mihai Fifor- secretar general PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3373 / 4454
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...