ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu am văzut textul ordonanţei pe niciunul dintre cele două subiecte din justiţie

11 Martie 2019   |   Mediafax

Declaraţia vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, că a transmis mai departe textele ordonanţelor.

 
 
Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul niciunei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, contrar afirmaţiilor lui Tudorel Toader care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiţiei.

"Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Declaraţia vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, că a transmis mai departe textele ordonanţelor.

„Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale. (...) Eu ca ministru - împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare - redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea. (...) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a spus Tudorel Toader.


„Nu am discutat despre ministrul Justiţiei”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că în şedinţa Biroului Naţional Permanent nu s-a discutat situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi că acesta, pe lângă sprijinul premierului trebuie să aibă şi sprijin politic.

"E dreptul fiecărui coleg să îşi spună punctul de vedere. Aşa este în democraţie. Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de justiţie. Suntem foarte preocupaţi în această perioadă de bugetul pentru 2019, având în vedere că trebuie să mărim alocaţiile, să avem bani pentru investiţii. De aceea vom face şi şedinţa de Guvern de mâine", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de şedinţa anunţată de Liviu Dragnea şi care îl viza pe Tudorel Toader, Dăncilă a răspuns: "Domnul preşedinte Liviu Dragnra va vorbi despre acest subiect. Dacă dumnealui a făcut acest anunţ înseamnă că va fi o întâlnire legată de discuţii cu privire la dl Toader. Pe lângă susţinerea premierului e nevoie ca fiecare ministru să aibă susţinere politică".

Social democraţii urmează să discute în coaliţie dacă îl mai susţin pe Tudorel Toader. Lista nemulţumirilor este însă tot mai lungă şi cuprinde lipsa a două ordonanţe importante, care au fost cerute în mod repetat: OUG pe contestaţie în anulare şi OUG pe Codurile Penale.

Printre nemulţumirile la adresa lui Tudorel Toader se numără faptul că nu a fost emisă Ordonanţa pentru modificarea Codului penal şi a Codului de Procedură penală şi cea legată de completurile de 5 judecători.

Nemulţumiri sunt legate şi de actele emise deja la propunerea lui Tudorel Toader. Acestuia i se reproşează că nu a dezbătut cu magistraţii OUG 7 înainte de a fi emisă, astfel încât să nu pună într-o situaţie sensibilă Guvernul.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat miercuri că în partid există o stare de nemulţumire cu privire la Tudorel Toader şi că va exista o discuţie legat de această situaţie după revenirea premierului Viorica Dăncilă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 60 / 18600
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...