ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA, despre audierea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu: A fost citată ca martor

06 Decembrie 2018   |   Mediafax

Stabilirea momentului înfăţişării martorului s-a făcut de comun acord, în condiţiile propuse de martor şi acceptate de procuror.

 
 
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a fost audiată de procurori în calitate de martor, precizează DNA, într-un răspuns pentru MEDIAFAX. Ancheta în care a fost audiată Mihălcescu este in rem, iar momentul înfăţişării la DNA a fost stabilit de comun acord, la propunerea martorului.

„Persoana la care faceţi referire a fost citată, în calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, în baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv notă telefonică cu întocmirea unui proces verbal.

Stabilirea momentului înfăţişării martorului s-a făcut de comun acord, în condiţiile propuse de martor şi acceptate de procuror. În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală in rem, prin urmare, alte informaţii nu pot fi date publicităţii, deoarece le sunt incidente dispoziţiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001”, a precizat DNA, la solicitarea MEDIAFAX.


În privinţa momentului audierii lui Carmen Mihălcescu, despre care colegii săi din PSD au spus că nu este întâmplător, deoarece tot miercuri Opoziţia a pus în discuţie revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor, DNA spune că declaraţiile lansate în spaţiul public sunt speculaţii.

„Cu referire la unele articole apărute in spaţiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizăm ca acestea sunt pure speculaţii ce se înscriu în încercările de a plasa într-o perspectivă nefavorabilă activitatea unor magistraţi. De asemenea, precizăm că activitatea curentă a procurorilor se desfăşoară strict în conformitate cu dispoziţiile legale şi nicidecum nu urmăreşte agenda, activităţile ori evenimentele organizate de alte instituţii extrajudiciare”, mai arată DNA.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan), a fost audiată, miercuri, vreme de mai bine de trei ore de procurorii DNA, iar la ieşirea din sediul instituţiei aceasta a refuzat să dea detalii cu privire la dosarul în care a fost chemată sau calitatea.

„Aţi dat adunarea?”, a întrebat jurnaliştii Carmen Mihălcescu, la ieşirea din sediul DNA, după aproape trei ore de audiere. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a refuzat însă să răspundă la întrebările privind dosarul sau calitatea în care a fost chemată de către procurori. Însă când a ieşit din sediul DNA pentru câteva momente, pentru a-şi recupera ţigările din maşină, Carmen Mihălcescu a spus că a fost chemată ca să „bea o cafea”.

Florin Iordache a declarat, miercuri, că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA: „Azi dimineaţă, datorită unui eveniment nedorit, Carmen Moldovan a fost chemată la DNA şi a trebuit să prezidez eu şedinţa”.

În legătură cu momentul audierii lui Mihălcescu, au fost voci din PSD care spun că nu este întâmplător, unul dintre aceştia fiind preşedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda.

"Mai mult, Constituţia României precizează la art 64, alin 2 că ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor” Deci, nici ordinea de zi, stabilită de Biroul Permanent, nu poate fi schimbată doar la cererea opoziţiei, ci doar cu acordul unanim al liderilor de grup. Ceea ce nu s-a întâmplat! Întreaga punere în scenă de astăzi a fost regizată într-un moment în care mai mulţi deputaţi miniştri se află la Bruxelles participând la procedurile de preluare a preşedinţiei Consiliului Europei. Coincidenţă sau nu, în paralel, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA, pentru a fi audiată de către procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alături de Iohannis, de liderii opoziţiei şi de procurorii DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor, este o dovadă clară a existenţei statului paralel şi modului antidemocratic în care acesta acţionează", a mai spus Manda.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 897 / 18944
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează asistentă|secretară recepție
  Bucharest Arbitration Days – termenul de înscriere a fost prelungit până la data de 31 mai 2019
  Business Crime: Țuca Zbârcea & Asociații a obținut, anul trecut, soluții de clasare în faza de urmărire penală într-un număr considerabil de cauze pentru clienți ce au avut calitatea de suspecți sau inculpați. Manuela Gornoviceanu, Managing Associate: Nu există intenții reale de relaxare a legislației anticorupție
  Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare
  Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”
  Bondoc și Asociații câștigă definitiv un litigiu privitor la prețurile de vânzare a medicamentelor
  Cum percep avocații Budușan Albu & Asociații, prima firmă de penal-comercial înființată în Romania, piața de Businees Crime și cum văd modernizarea sistemului judiciar. Carte de vizită impresionantă: clientelă sofisticată, cazuri complexe și de multe ori transfrontaliere, sume în dispută de peste 1 mld. €
  Avocații Enache Pirtea & Asociații au intrat în marile dosare de Business Crime încă din primul an de activitate. Pentru a gestiona relația cu organele de urmărire penală sau cu instanțele de judecată, îți trebuie o doză foarte mare de combativitate și perseverență, dar și un stomac tare și nervi de oțel, spun fondatorii firmei
  Biroul Dentons din București are în lucru tranzacții de zeci de milioane de euro în Real Estate. Bogdan Papandopol, Partener: Se observă un grad crescut de „sofisticare” a tranzacțiilor; de cele mai multe ori, atât perioada de due diligence, cât și negocierile, sunt mai extinse
  Dublă victorie pentru Suciu Popa la Londra, în cadrul Galei de Premiere Euromoney - Benchmark Litigation Europe Awards. Suciu Popa, firma anului în litigii, Luminița Popa, avocatul anului
  Avocații de Real Estate de la ZRP au pe masa de lucru proiecte de investiții în agricultură, locuințe și birouri. Alina Güler, Senior Associate: Avem clienți care studiază potențialul terenurilor logistice, în timp ce alții urmăresc achiziția de spații industriale de producție
  Investitorii cer mai multă predictibilitate și mai puțină birocrație. Oportunitățile din Real Estate, văzute de avocații ȚZA, implicați anul trecut în achiziția Agricost de către fondul Al Dahra, prima tranzacție majoră din agribusiness-ul local
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...