ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fostul şef de cabinet al IPJ Arad, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu ţigări

11 Iunie 2018   |   Ioana Duta

Totodată, ca pedeapsă complementară, Judecătoria Chişineu Criş a decis să interzică inculpatului, pe o durată de 3 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

 
 
Fostul şef de cabinet al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, fostul comisar şef Cosmin Ionel Bratu, a fost condamnat de Judecătoria Chişineu Criş pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, la 2 ani şi 6 luni cu suspendare.


Hotărârea instanţei de judecată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit soluţiei instanţei de judecată, aceasta a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 29.03.2018 în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu- Criş, între Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş şi inculpatul Cosmin Ionel Bratu şi îl condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată în formă continuată la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 6 luni.


Totodată, ca pedeapsă complementară, Judecătoria Chişineu Criş a decis să interzică inculpatului, pe o durată de 3 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Instanţa a mai dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani în ceea ce-l priveşte pe fostul poliţist.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, fostul poliţist este obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; pe durata termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României fără încuviinţarea instanţei.

Nu în ultimul rând, instanţa a mai dispus ca pe parcursul termenului de supraveghere, fostul şef de cabinet al IPJ Arad să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Consiliului Local al oraşului Ineu sau în cadrul Consiliului Local al comunei Şicula, tipul de activitate urmând a fi decis de consilierul de probaţiune, pe baza evaluării iniţiale.

În luna iunie a anului trecut, în judeţul Arad au fost făcute 14 percheziţii. Una dintre acestea a vizat şi domiciliul din localitatea arădeană Gurba a lui Cosmin Ionel Bratu, unde au fost descoperite peste 500 de pachete de ţigări fără timbru.

La acea dată, Bratu a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat sub control judiciar.

Imediat, conducerea IPJ Arad a demarat cercetarea prealabilă în ceea ce-l privea pe fostul comisar şef, ancheta internă rămânând fără obiect, întrucât Bratu şi-a prezentat demisia din Poliţie, încetându-şi raporturile de serviciu cu aceasta, începând cu data de 15 septembrie 2017.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 317 / 17223
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...