ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Miniştrii pot face eliberări, numiri în funcţie imediat ce se publică OUG privind restructurarea Guvernului

06 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Premierul Ludovic Orban le-a transmis membrilor Cabinetului să păstreze în ministere doar oameni competenţi, arătând că este foarte important să fie demarată ''procedura de curăţare a instituţiilor publice''.

 
 
Miniştrii vor avea posibilitatea de a face eliberări din funcţie, numiri sau rechemări de la posturi imediat ce ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial, a declarat, miercuri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

"Imediat după publicarea ordonanţei privind restructurarea în Monitorul Oficial, lucru care se va întâmpla în decursul acestei zile, miniştrii au posibilitatea de a rechema, de a elibera din funcţie, de a face numiri, deci imediat", a spus Dancă, întrebat după şedinţa de guvern când se vor pune în aplicare măsurile anunţate de premierul Ludovic Orban referitoare la blocarea concursurilor şi evaluarea numirilor în mediul diplomatic.

El a explicat, întrebat când va fi demarat auditul în ministere, că vor fi mai multe etape.


"În ceea ce priveşte chestiunea legată de modul în care se va face auditul, sunt mai multe etape. Prima etapă este că la momentul preluării, fiecare titular de portofoliu poate şi trebuie să înceapă deja evaluarea situaţiei în care se află instituţia respectivă. Aceasta răspunde nevoii de audit la nivelul nevoilor stringente ale fiecărei instituţii publice, care în acest moment se află în coordonarea miniştrilor. Aceasta este o primă etapă de audit. Sigur că pe măsură ce vom finaliza procesul de instalare în funcţii a miniştrilor şi a demnitarilor din aparatul de lucru, la fiecare minister acest audit poate să continue şi cu forma unor formule de audit externe, acolo unde se impune. Dar în momentul de faţă este nevoie ca la fiecare minister să ştim exact ce s-a găsit, ce probleme stringente sunt şi în ce măsură structura respectivă a instituţiei publice răspunde acestor nevoi, că poate nu întreaga structură este necesară", a adăugat Dancă.

Premierul Ludovic Orban le-a transmis membrilor Cabinetului să păstreze în ministere doar oameni competenţi, arătând că este foarte important să fie demarată ''procedura de curăţare a instituţiilor publice''.

''Daţi drumul la audit şi fiţi pregătiţi după adoptarea ordonanţei de urgenţă, pentru noi hotărâri de guvern de organziare a oricărui minister în parte. Gândiţi structuri suple, păstraţi doar oamenii competenţi, doar oamenii care sunt dedicaţi interesului public, oamenii care într-adevăr vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine e leneş, cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu", a spus Orban.

El le-a solicitat miniştrilor să oprească toate "simulacrele de concursuri" la care s-a dat drumul, pe ultima sută de metri, de către Guvernul Dăncilă.

"Domnule ministru de Externe, vă rog să analizaţi cu mare atenţie modul în care au fost făcute numirile pe poziţiile diplomatice de consul general, de consul şi să verificaţi în ce măsură s-au îndeplinit condiţiile legale, să îi rechemaţi imediat pe aceia care au fost numiţi fără să aibă nicio legătură cu diplomaţia şi cu misiunile pe care trebuie să le exercite personalul diplomatic", a cerut Orban.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3055 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...