ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Neamţ: USR Roman a obţinut, în primă instanţă, anularea majorării taxelor şi impozitelor locale

14 Iunie 2018   |   Ioana Duta

"E o victorie importantă chiar dacă e deocamdată o victorie de etapă. Urmează probabil un recurs formulat de Consiliul Local la instanţa superioară iar după finalizarea acţiunii respective vom avea în faţă o hotărâre definitivă.

 
 
Tribunalul Neamţ a admis cererea preşedintelui filialei USR Roman, Radu Samson, de a anula hotărârea Consiliului Local prin care au fost majorate taxele şi impozitele locale, se arată într-un comunicat de presă.


Conform deciziei pe scurt a instanţei, cererea lui Radu Samson a fost admisă în parte, în sensul în care a fost aprobată cererea privind anularea majorării taxelor şi impozitelor locale, dar nu şi cea privind emiterea unui act prin care să fie rambursate sumele plătite deja de contribuabili în plus ca urmare a majorării.

Potrivit sursei citate, procesul a fost deschis în instanţa de contencios administrativ pe cont propriu, în luna februarie, după ce preşedintele USR Roman solicitase, în primă fază, Consiliului Local Roman să anuleze hotărârea. Totodată, 7 membri USR Roman au trimis Instituţiei Prefectului Neamţ o solicitare de a deschide în contencios proces pentru anularea hotărârii de majorare a taxelor şi impozitelor locale din Roman, însă fără niciun rezultat.


În cererea de chemare în judecată, preşedintele USR Roman a arătat că, anterior votului din Consiliul Local Roman, nu au fost respectate unele obligaţii prevăzute de Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Primăria Roman a invocat o ordonanţă de urgenţă a Guvernului care a stat la baza deciziei de a majora taxele.

"E o victorie importantă chiar dacă e deocamdată o victorie de etapă. Urmează probabil un recurs formulat de Consiliul Local la instanţa superioară iar după finalizarea acţiunii respective vom avea în faţă o hotărâre definitivă. Dacă în instanţa de recurs se menţine decizia de anulare a HCL 288/21.12.2017 prin care s-au majorat taxele, romaşcanii interesaţi de recuperarea sumelor rezultate din majorări se vor putea adresa cu cereri scrise Direcţiei Locale de Impozite şi Taxe în acest scop. Concluzia e că USR e un partid care luptă pentru corectitudine şi respectarea legii, care îşi onorează promisiunile făcute cetăţenilor. Am spus că vom lupta şi am luptat şi luptăm până la capăt", a declarat, în comunicatul de presă, Radu Samson, preşedintele USR Roman.

Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău după motivarea hotărârii instanţei de fond.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 289 / 17223
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...