ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Bohâlțeanu & Asociații au obținut o nouă victorie în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție în litigiile referitoare la taxa clawback atât împotriva CNAS, cât și împotriva ANAF

28 Noiembrie 2017   |   A. D.

Echipa Bohâlțeanu și Asociații implicată în acest dosar a fost condusă de Gabriela Mina, Coordonator al Departamentului de Litigii, și de Silvia Sandu, Coordonator al practicii de farma din cadrul BSMP.

De la stanga la dreapta: Gabriela Mina, Coordonator al Departamentului de Litigii, si Silvia Sandu, Coordonator al practicii de farma din cadrul BSMP

 
 
Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a obținut, în favoarea unuia dintre cei mai importanți jucători din piața farma, o nouă victorie în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție într-un litigiu clawback având ca obiect contribuția clawback.

Beneficiul practic care derivă din decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție este posibilitatea concretă pe care o are unul dintre cei mai importanți jucători din piața farma în „recuperarea” sumelor plătite cu titlu de contribuție clawback, în temeiul unor notificări emise în mod nelegal de CNAS, fie prin compensarea acestor sume cu obligații de plată a contribuțiilor clawback aferente trimestrelor următoare, fie prin rambursarea efectivă a acestora.


Echipa Bohâlțeanu și Asociații implicată în acest dosar a fost condusă de Gabriela Mina, Coordonator al Departamentului de Litigii, și de Silvia Sandu, Coordonator al practicii de farma din cadrul BSMP.

Această decizie reprezintă o nouă dovadă a nelegalității și incorectitudinii sumelor stabilite de către CNAS cu titlu de contribuție clawback și ar trebui să semnaleze CNAS, în mod imperios, necesitatea de a efectua o verificare exhaustivă și temeinică a datelor primite. În caz contrar, această practică a CNAS, care a dus la creșterea nesustenabilă a contribuției clawback, va continua să fie contestată de către deținătorii de autorizație de punere pe piață și să fie soluționată în favoarea acestora”, a declarat Gabriela Mina, Coordonator al Departamentului de Litigii din cadrul BSMP.

Silvia Sandu, Partener în cadrul BSMP, a subliniat: „Soluția favorabilă definitivă a ÎCCJ confirmă, dincolo de beneficiile de ordin practic, posibilitatea de a solicita din partea unei autorități publice, în speță CNAS, plata către compania farma a unor dobânzi de întârziere pentru sumele achitate cu titlu de contribuție clawback în baza unor notificări anulate ca nelegale. Sub acest aspect, gestionăm deja un dosar similar în care Curtea de Apel a pronunțat o soluție favorabilă referitor la necesitatea plății de către CNAS a dobânzii de întârziere”. 

BSMP a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, pe următoarele arii de practică: Drept Societar, Banking & Finance, Healthcare & Pharma, Mergers & Acquisitions/Privatizări, Dreptul Muncii, Litigii, Piețe de capital, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 272 / 4763
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...