ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocatura de business în Timișoara | Adriana Gabriela Saucă, fondatoarea SAUCĂ & PARTNERS, după 2 ani de la înființare: Suntem acolo unde ne-am propus să fim în acest moment din activitatea noastră profesională, dezvoltându-ne în fiecare lună, prin intermediul proiectelor noi si clienților

30 August 2021   |   BizLawyer

SAUCĂ & PARTNERS oferă consultanță juridică de business investitorilor vorbitori de limba italiană și engleză care au în planul lor de afaceri un interes de investiții în zona de Vest a României.

Adriana Gabriela Saucă, fondatoarea SAUCĂ & PARTNERS

 
 
Firma de avocatură SAUCĂ & PARTNERS  este în continuă creștere în anul 2021, urmând să aibă 4 avocați in echipa sa, începand cu luna septembrie 2021. Casa de avocați fondată de Adriana Gabriela Saucă este specializata în dreptul muncii, drept fiscal și administrativ, dreptul afacerilor, tranzacții imobiliare și insolvență.

SAUCĂ & PARTNERS oferă consultanță juridică de business investitorilor vorbitori de limba italiană și engleză care au în planul lor de afaceri un interes de investiții în zona de Vest a României.

”În anul 2021, au început să reapară investitori din Italia, precum și investitori din Polonia și Germania, care sunt interesați să își dezvolte business-ul sau să inițieze un nou business fie în domeniul comerțului, fie în domeniul IT”, a declarat Adriana Gabriela Saucă, fondatoarea SAUCĂ & PARTNERS.


Cel mai mare volum din activitatea biroului cuprinde acordarea de consultanță juridică în sfera de business, avocații asistând clienții (cetățeni străini sau companii din afara granițelor) care doresc să investească în județele Timis sau Arad sau care doresc să încheie diferite parteneriate cu societăți deja înființate în România.

Potențialii clienți, companii străine sau companii locale care si-au stabilit afacerile in zona de vest a României, apelează la firme locale de avocatură, acestea fiind mai aproape de clienți, cu care stabilesc o legătură strânsă de colaborare.

În ultimul an de activitate, societățile (cu asociați romani sau asociați străini) ce au ca obiect de activitate crearea softului la comandă sau consultanță în tehnologia informației, au apelat la servicii juridice fie sub forma de abonament, fie punctual, în domeniul relațiilor de muncă, precum și pentru negocierea și redactarea contractelor comerciale.

Și în anul 2021, SAUCĂ & PARTNERS a acordat asistență juridică clienților ce reprezintă  societăți  de transport internațional, societăților care detașează salariați în străinătate pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu si societăților care au ca obiect de activitate plasarea forței de munca în străinătate.

Consultanța juridică a constat în redactarea actelor necesare pentru delegarea / detașarea transnațională a salariaților în străinătate, în reprezentarea clienților în fața organului de inspecție fiscală pe perioada inspecției fiscale, redactarea contestațiilor fiscale împotriva deciziilor de impunere, reprezentarea clienților în procesele având ca obiect contestarea măsurilor asiguratorii sau reprezentarea clienților în procesele având ca obiect suspendarea/ anularea actelor administrativ fiscale.

Acest tip de activități juridice presupune existența atât a cunoștințelor de dreptul muncii, cat și a cunoștințelor de drept fiscal, cumulat cu experiența în litigiile de contencios administrativ- fiscal.
Cheia succesului în astfel de litigii fiscale este dată de existența documentelor necesare care să justifice acordarea diurnei / indemnizației de detașare și care să justifice caracterul temporar al deplasărilor în străinătate.

În astfel de activități juridice, cea mai mare parte a clienților provin din județul Timiș, dar firma acordă consultanță juridică în astfel de proiecte și pentru clienți din județelel Cluj, Arad, Galați, Olt sau Bihor.

”Mai multe tipuri de servicii legale, mai multe modele de business aduc mai multă complexitate juridică, ceea ce ne ține antrenați și mereu pregătiți pentru orice provocare”, a punctat Adriana Gabriela Saucă.

Potrivit fondatoarei SAUCĂ & PARTNERS, creșterea echipei de avocați presupune creșterea numărului de proiecte. ”Urmărim in continuare să excelăm in dezvoltarea unor soluții practice pentru clienți, in ceea ce privește problemele actuale de dreptul muncii si drept fiscal”, a conchis Adriana Gabriela Saucă.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 846 / 1694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...