ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banking & Finance – Avocații Bohâlțeanu & Asociaţii au avut în lucru 6 proiecte complexe de finanțare. Firma a fost lead-counsel în trei finanțări în care au fost implicate mai multe jurisdicții

20 Septembrie 2017   |   Stefania Enache

Aproximativ 15% din volumul activității de Banking & Finance a implicat refinanțări.

Daniela Milculescu, Partener BSMP

 
 
Practica de Banking & Finance din cadrul firmei Bohâlțeanu &  Asociații (BSMP) este într-o continuă dezvoltare, ponderea ariei fiind în acest moment de 20% din totalul activității casei de avocatură. ”Echipa noastră a fost implicată anul acesta într-o gamă larga de proiecte interesante în domeniul Banking & Finance, cum ar fi proiecte de finanțare, analiza aspectelor de reglementare și conformitate aferente introducerii unor produse bancare noi sau activității de banking în general, precum și asistarea în implementarea unor proiecte de consumer finance. Proiectele-cheie în care echipa noastră s-a implicat activ în acest an sunt reprezentate de acordarea de asistență în implementarea unor proiecte de finanțare cu fonduri europene, asistarea unor bănci de top din UE cu privire la acordarea mai multor finanțări cross-border către dezvoltatori imobiliari în România, precum și asistarea unor bănci cu privire la implementarea unor proiecte de consumer finance, sau cu privire la aspecte legate de semnătura electronică”, declară Daniela Milculescu, Partener BSMP.


Experții BSMP au participat în 2017 la șase proiecte de finanțare complexe. Două dintre acestea au fost finalizate cu succes în lunile trecute, iar alte două sunt în curs de finalizare luna aceasta. „Spre deosebire de anul trecut, procentul proiectelor de finanțare este în creștere. Dintre proiectele de finanțare, amintim asistența juridică acordată cu privire la implementarea unui proiect de finanțare implicând fonduri ale Uniunii Europene. Echipa implicată în acest proiect a fost formată din trei avocați colaboratori și a fost coordonată de mine”, a precizat pentru BizLawyer Daniela Milculescu.

Profesioniștii firmei de avocatură au lucrat anul acesta și la alte proiecte interesante. De exemplu, au oferit asistență juridică unor bănci de top din Austria în finanțări cross-border cu privire la  facilități de credit de peste 13 milioane euro acordate către filialele locale ale unui grup de european de dezvoltare imobiliară pentru achiziționarea unui bun imobil, respectiv pentru amenajarea unei clădiri din centrul Bucureștiului. Echipa care a lucrat în cadrul acestor proiecte a fost coordonată de Daniela Milculescu și a fost formată din doi avocați colaboratori, Anda Călin și Andreea Curca.

O altă tiplogie de proiecte din domeniul bancar în care avocații BSMP au acordat asistență unor bănci de top din România a vizat implementarea unor produse bancare noi, din domeniul de consumer finance sau identificarea unor soluții cu privire la semnătura electronică. Și în aceste dosare, echipa a fost coordonată de Daniela Milculescu si a fost formată din mai mulți avocați, între care Anda Călin și Andreea Curca.

Multe tranzacții noi

“Patru din cele șase proiecte de finanțare menționate mai sus au fost tranzacții noi. Așa cum am menționat, avocații noștri au acordat asistență juridică unor bănci de top din Austria în vederea acordării de finanțări către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară în segmentul de office, pentru achiziționarea unei proprietăți imobiliare din București având destinația de clădire de birouri și amenajarea unei clădiri de birouri”, punctează partenerul BSMP.

În plus, experții firmei de avocatură au oferit asistență juridică unui potențial cumpărător al unei companii de transport aerian ce activează pe piața din România în vederea achiziționării unui pachet de acțiuni.

Daniela Milculescu menționează faptul că aproximativ 15% din volumul activității de Banking & Finance a implicat refinanțări. Avocatul mai spune că BSMP a lucrat la trei proiecte de finanțare în care au fost implicate mai multe jurisdicții, respectiv română și austriacă. “În cadrul a două dintre cele trei proiecte am colaborat cu o firmă de avocatură din Austria. În toate aceste mandate firma noastră a fost lead-counsel și a coordonat întreaga activitate de legal pentru acordarea de asistență juridică băncilor finanțatoare”, subliniază partenerul BSMP.

De asemenea, anul trecut firma de avocatură a avut de soluționat o serie de dosare interesante de finantare care au implicat fonduri europene. În aceste proiecte a fost necesară analiza unor aspecte particulare pe parte de fonduri europene atât din perspectiva legislației europene, cât și din perspectiva legislației naționale. Totodata, o alta categorie de proiecte complexe de finantari au fost o serie de finantari cross-border, în care au fost îmbinate elementele specifice ale jurisdictiei austrice și ale celei din România. “În prezent avem în desfășurare mai multe proiecte interesante în domeniul Banking & Finance, dintre care amintim acordarea de asistență în legătură cu pregătirea documentației în vederea autorizării în România a unei instituții de plată, precum și acordarea de asistență în ceea ce privește aspecte privind semnătura electronică”, adaugă Daniela Milculescu.

Munca avocaților din această arie de practică implică, pe lângă creativitate, și o analiză atentă a tuturor aspectelor, astfel încât să fie identificate soluțiile optime. Specialiștii BSMP au avut de rezolvat o serie de mandate care au presupus analiza unor aspecte cu elemente de noutate în domeniul Banking & Finance, cum ar fi: analiza și identificarea unor soluții privind semnătura electronică, având în vedere intrarea în vigoare la 1 iulie 2016 a Regulamentului european 910/2014 („e-IDAS”) și legislația română în vigoare nearmonizată sau implementarea unor proiecte interesante de consumer finance.
Onorariile practicate de firma noastră sunt stabilite în funcție de gradul de complexitate al proiectelor și nivelul de senioritate al avocaților implicați în proiecte, astfel încât plecându-se de la o plajă generală de onorarii, se ajunge la o particularizare a onorariului practicat în funcție de aspectele specifice ale fiecărui proiect/ mandat în parte.”

Daniela Milculescu, Partener BSMP
 O practică în continuă dezvoltare


Practica de Banking & Finance din cadrul BSMP este coordonată de Daniela Milculescu, Partener, cu o vechime de peste treisprezece ani și o experiență considerabilă în domeniu. Daniela a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură, cum ar fi  tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, acordarea de asistență în proiecte privind achiziția unor bănci sau înființarea unor instituții financiare nebancare, emisiunea de obligațiuni de către bănci din România, precum și în proiecte complexe de restructurări de credite, asigurând asistență atât de partea creditorilor, instituții financiare locale și internaționale, cât și de partea debitorilor.

Din echipa de Banking & Finance mai fac parte trei avocați colaboratori: Anda Călin, Alina Cristea și Andreea Curcă.

Anda Călin este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în proiecte de finanțare care au implicat fonduri europene, în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară, precum și în analiza aspectelor legate de semnătura electronică.    

Andreea Curcă, specializată în Banking & Finance, face parte din echipa care a acordat  asistență  unor bănci de top din Austria în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară, precum și cu privire la implementarea unor produse bancare noi, din domeniul de consumer finance sau identificarea unor soluții cu privire la semnătura electronică. 

Alina Cristea, avocat colaborator în cadrul BSMP, face parte din echipa care acordă asistență în legătură cu pregătirea documentației în vederea autorizării în România a unei instituții de plată. Totodata, a acordat asistență unuia dintre cei mai mari producători de țevi din PVC din România în legătură cu negocierea unui contract de escrow cu o importantă bancă din România, în contextul achiziționării a 50% din capitalul social al unuia dintre cei mai mari jucători pe piața țiglei metalice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 306 / 4713
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Florian Nițu, Managing Partner PNSA: Pe piață a apărut nouă categorie de ‘antemergători’, cvasi-instituționali, cei care pregătesc terenul pentru marii investitori, fiecare din domeniile sănătate-farma, telecom-IT, energie sau imobiliare putând genera volume de tranzacții de peste 1 miliard de euro. Firmele de avocați lucrează uneori în condiții de dumping absolut de nejustificat și de neînțeles
Echipa de litigii MUȘAT & ASOCIAȚII obţine menținerea clasării ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Bacău
Hațegan Attorneys obține o hotărâre definitivă referitoare la impozitarea parcurilor fotovoltaice. Componentele cu valoare ridicată nu sunt considerate construcții
Immofinanz vinde către Speedwell două terenuri în nordul Bucureştiului. Ce avocați de la PNSA și TZA au coordonat echipele
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Mușat & Asociații: Numărul de mandate în domeniul protecției datelor cu caracter personal s-a dublat față de anul precedent
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
Cum lucrează avocații specializați în litigii și arbitraj de la Voicu & Filipescu. Cu accent pe litigiile comerciale, firma soluționează cu succes cazuri în toate domeniile relevante pentru activitatea companiilor publice sau private
Pe piața de capital, sunt oportunități pentru toate tipurile de companii, spun avocații Bondoc & Asociații. Proiectele uneia dintre cele mai mari și experimentate echipe de Capital Markets din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...