ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banking & Finance – Avocații Bohâlțeanu & Asociaţii au avut în lucru 6 proiecte complexe de finanțare. Firma a fost lead-counsel în trei finanțări în care au fost implicate mai multe jurisdicții

20 Septembrie 2017   |   Stefania Enache

Aproximativ 15% din volumul activității de Banking & Finance a implicat refinanțări.

Daniela Milculescu, Partener BSMP

 
 
Practica de Banking & Finance din cadrul firmei Bohâlțeanu &  Asociații (BSMP) este într-o continuă dezvoltare, ponderea ariei fiind în acest moment de 20% din totalul activității casei de avocatură. ”Echipa noastră a fost implicată anul acesta într-o gamă larga de proiecte interesante în domeniul Banking & Finance, cum ar fi proiecte de finanțare, analiza aspectelor de reglementare și conformitate aferente introducerii unor produse bancare noi sau activității de banking în general, precum și asistarea în implementarea unor proiecte de consumer finance. Proiectele-cheie în care echipa noastră s-a implicat activ în acest an sunt reprezentate de acordarea de asistență în implementarea unor proiecte de finanțare cu fonduri europene, asistarea unor bănci de top din UE cu privire la acordarea mai multor finanțări cross-border către dezvoltatori imobiliari în România, precum și asistarea unor bănci cu privire la implementarea unor proiecte de consumer finance, sau cu privire la aspecte legate de semnătura electronică”, declară Daniela Milculescu, Partener BSMP.


Experții BSMP au participat în 2017 la șase proiecte de finanțare complexe. Două dintre acestea au fost finalizate cu succes în lunile trecute, iar alte două sunt în curs de finalizare luna aceasta. „Spre deosebire de anul trecut, procentul proiectelor de finanțare este în creștere. Dintre proiectele de finanțare, amintim asistența juridică acordată cu privire la implementarea unui proiect de finanțare implicând fonduri ale Uniunii Europene. Echipa implicată în acest proiect a fost formată din trei avocați colaboratori și a fost coordonată de mine”, a precizat pentru BizLawyer Daniela Milculescu.

Profesioniștii firmei de avocatură au lucrat anul acesta și la alte proiecte interesante. De exemplu, au oferit asistență juridică unor bănci de top din Austria în finanțări cross-border cu privire la  facilități de credit de peste 13 milioane euro acordate către filialele locale ale unui grup de european de dezvoltare imobiliară pentru achiziționarea unui bun imobil, respectiv pentru amenajarea unei clădiri din centrul Bucureștiului. Echipa care a lucrat în cadrul acestor proiecte a fost coordonată de Daniela Milculescu și a fost formată din doi avocați colaboratori, Anda Călin și Andreea Curca.

O altă tiplogie de proiecte din domeniul bancar în care avocații BSMP au acordat asistență unor bănci de top din România a vizat implementarea unor produse bancare noi, din domeniul de consumer finance sau identificarea unor soluții cu privire la semnătura electronică. Și în aceste dosare, echipa a fost coordonată de Daniela Milculescu si a fost formată din mai mulți avocați, între care Anda Călin și Andreea Curca.

Multe tranzacții noi

“Patru din cele șase proiecte de finanțare menționate mai sus au fost tranzacții noi. Așa cum am menționat, avocații noștri au acordat asistență juridică unor bănci de top din Austria în vederea acordării de finanțări către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară în segmentul de office, pentru achiziționarea unei proprietăți imobiliare din București având destinația de clădire de birouri și amenajarea unei clădiri de birouri”, punctează partenerul BSMP.

În plus, experții firmei de avocatură au oferit asistență juridică unui potențial cumpărător al unei companii de transport aerian ce activează pe piața din România în vederea achiziționării unui pachet de acțiuni.

Daniela Milculescu menționează faptul că aproximativ 15% din volumul activității de Banking & Finance a implicat refinanțări. Avocatul mai spune că BSMP a lucrat la trei proiecte de finanțare în care au fost implicate mai multe jurisdicții, respectiv română și austriacă. “În cadrul a două dintre cele trei proiecte am colaborat cu o firmă de avocatură din Austria. În toate aceste mandate firma noastră a fost lead-counsel și a coordonat întreaga activitate de legal pentru acordarea de asistență juridică băncilor finanțatoare”, subliniază partenerul BSMP.

De asemenea, anul trecut firma de avocatură a avut de soluționat o serie de dosare interesante de finantare care au implicat fonduri europene. În aceste proiecte a fost necesară analiza unor aspecte particulare pe parte de fonduri europene atât din perspectiva legislației europene, cât și din perspectiva legislației naționale. Totodata, o alta categorie de proiecte complexe de finantari au fost o serie de finantari cross-border, în care au fost îmbinate elementele specifice ale jurisdictiei austrice și ale celei din România. “În prezent avem în desfășurare mai multe proiecte interesante în domeniul Banking & Finance, dintre care amintim acordarea de asistență în legătură cu pregătirea documentației în vederea autorizării în România a unei instituții de plată, precum și acordarea de asistență în ceea ce privește aspecte privind semnătura electronică”, adaugă Daniela Milculescu.

Munca avocaților din această arie de practică implică, pe lângă creativitate, și o analiză atentă a tuturor aspectelor, astfel încât să fie identificate soluțiile optime. Specialiștii BSMP au avut de rezolvat o serie de mandate care au presupus analiza unor aspecte cu elemente de noutate în domeniul Banking & Finance, cum ar fi: analiza și identificarea unor soluții privind semnătura electronică, având în vedere intrarea în vigoare la 1 iulie 2016 a Regulamentului european 910/2014 („e-IDAS”) și legislația română în vigoare nearmonizată sau implementarea unor proiecte interesante de consumer finance.
Onorariile practicate de firma noastră sunt stabilite în funcție de gradul de complexitate al proiectelor și nivelul de senioritate al avocaților implicați în proiecte, astfel încât plecându-se de la o plajă generală de onorarii, se ajunge la o particularizare a onorariului practicat în funcție de aspectele specifice ale fiecărui proiect/ mandat în parte.”

Daniela Milculescu, Partener BSMP
 O practică în continuă dezvoltare


Practica de Banking & Finance din cadrul BSMP este coordonată de Daniela Milculescu, Partener, cu o vechime de peste treisprezece ani și o experiență considerabilă în domeniu. Daniela a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură, cum ar fi  tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, acordarea de asistență în proiecte privind achiziția unor bănci sau înființarea unor instituții financiare nebancare, emisiunea de obligațiuni de către bănci din România, precum și în proiecte complexe de restructurări de credite, asigurând asistență atât de partea creditorilor, instituții financiare locale și internaționale, cât și de partea debitorilor.

Din echipa de Banking & Finance mai fac parte trei avocați colaboratori: Anda Călin, Alina Cristea și Andreea Curcă.

Anda Călin este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în proiecte de finanțare care au implicat fonduri europene, în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară, precum și în analiza aspectelor legate de semnătura electronică.    

Andreea Curcă, specializată în Banking & Finance, face parte din echipa care a acordat  asistență  unor bănci de top din Austria în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară, precum și cu privire la implementarea unor produse bancare noi, din domeniul de consumer finance sau identificarea unor soluții cu privire la semnătura electronică. 

Alina Cristea, avocat colaborator în cadrul BSMP, face parte din echipa care acordă asistență în legătură cu pregătirea documentației în vederea autorizării în România a unei instituții de plată. Totodata, a acordat asistență unuia dintre cei mai mari producători de țevi din PVC din România în legătură cu negocierea unui contract de escrow cu o importantă bancă din România, în contextul achiziționării a 50% din capitalul social al unuia dintre cei mai mari jucători pe piața țiglei metalice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 389 / 4794
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Principalele atuuri ale echipei de litigii RTPR Allen & Overy: specializarea și tehnologia
Ce așteaptă Maravela & Asociații de la tinerii absolvenți de Drept. Procesul de integrare a stagiarilor are mai multe etape, iar nivelul onorariilor este poziționat în partea de sus a grilei practicate pe piața avocaturii
Statul român și-a ales avocații în arbitrajul cerut de firmele magnatului Puiu Popoviciu. O firmă americană și două societăți locale întră în bătălia juridică
Echipă de avocați români, alături de vânzător într-un proiect încheiat săptămâna trecută într-o țară vecină. Tranzacție de 39 mil. €
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Junior Lawyers
BONDOC și Asociații, partener al unui eveniment cultural de excepție: “West meets East 2018”
Cum acționează avocații Mușat & Asociații în mandatele de Concurență. Paul Buta, Partener: Volumul de muncă este întotdeauna extrem de mare în sfera concurenței; orice analiză, audit sau sfat acordat trebuie să fie personalizate
Avocații Voicu & Filipescu au avut o agendă extrem de încărcată în prima parte a anului, cu foarte multe mandate în toate ariile de practică. Daniel Voicu (Managing Partner): Având în vedere că 2018 a fost un an bogat în proiecte ample și încasările au fost, desigur, pe măsură
Succes important al avocaților Wolf Theiss: Decizie favorabilă într-un litigiu post-privatizare în valoare de 180 mil. € împotriva statului român
CMS a asistat Bitdefender în expansiunea pe piața australiană. Alături de compania controlată de Florin Talpeş a fost și o altă firmă, cu peste 550 de avocați
ZRP își va întări capacitatea de a reacționa rapid în cazurile urgente și își va extinde serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor. Liniile strategice ale firmei pentru aceasta practică, explicate de noul coordonator al Departamentului de drept penal, Dănuț - Ioan Bugnariu
Bondoc & Asociații asistă grupul Clariant în investiția de peste 100 mil. € derulată în Dolj
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...