ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce mandate au primit avocații de la Maravela & Asociații specializați în Dreptul familiei. Clientela în această materie este formată în majoritate din persoane aflate în managementul corporațiilor

22 Mai 2017   |   Stefania Enache

Pana acum, mandatele incredintate firmei nu au necesitat colaborari cu firme din afara tarii.

 
 
Munca avocatului implicat in solutionarea unor dosare care tin de Dreptul familiei necesita un consum mult mai ridicat comparativ cu alte arii de practica. Expertul care alege sa activeze in acest domeniu trebuie sa dea dovada de atribute profesionale de netagaduit, dar in acelasi timp trebuie sa inteleaga pe deplin dificultatile pe care le ridica un astfel de mandat din punct de vedere emotional pentru oricare dintre partile implicate, sa relationeze si sa empatizeze cu clientul sau, sa analizeze in profunzime toate aspectele si sa pastreze discretia. ”In plus, aspectele dificile si sensibile implicite in situatia desfacerii unei familii afecteaza, in egala masura din nou, toate partile implicate, nefiind vorba de castig sau dreptate pentru niciuna din parti, cu precadere in spetele implicand copii”, declara Viorel Bran, Senior Associate Maravela & Asociatii.


Cu o practica solida de Dreptul familiei, Maravela & Asociatii si-a fundamentat activitatea pe o politica interna adanc inradacinata referitoare la colaborare prompta si eficienta intre departamentul de consultanta si cel de litigii, menita sa asigure o abordare pluridisciplinara mandatelor. “Am fost implicati in ultima perioada in diferende de dreptul familiei, acordand consiliere juridica clientilor nostri pe aspecte legate de exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului copilului minor, a pensiei de intretinere datorate de catre celalalt parintele la care minorul nu domiciliaza, inclusiv asistenta si reprezentare in fata instantelor judecatoresti”, precizeaza Viorel Bran.

Mandate sensibile

Lucrurile devin si mai sensibile atunci cand mandatul incredintat avocatului vizeaza desfacerea unei casatorii care implica si un cetatean strain. ”Cu referire la casatoriile cu element de element de extraneitate, avocatii societatii noastre au fost implicati in astfel de dispute. Cu titlu de exemplu, situatia litigioasa a unuia dintre mandatele incredintate privea soti care aveau cetatenie diferita si care s-au casatorit in strainatate, iar o parte din bunurile supuse partajului se aflau pe teritoriul Romaniei. In aceste conditii, am obtinut masura asiguratorie a sechestrului judiciar pe bunurile mobile proprietate comuna a sotilor, pentru a preintampina ipoteza anticipata a instrainarii lor de catre sotul aflat in Romania cu scopul de a le exclude de la identificarea si includerea lor in comunitatea de bunuri supusa impartelii”, explica profesionistul Maravela & Asociatii.

De asemenea, expertii firmei au avut de solutionat mandate referitoare la divorturi pronuntate intr-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu precadere pe palierul consultantei juridice acordate in faza prelitigioasa a diferendelor, care au privit aspecte aflate sub incidenta Regulamentului Consiliului nr. 2201 din 27 noiembrie 2003, fara a se ajunge ulterior la declansarea unor litigii.

In plus, echipa Maravela & Asociatii a fost alaturi de clienti care aveau calitatea de reclamanti in litigii de stabilire a pensiei de intretinere pe care o datora celalalt parinte, care nu locuia impreuna cu minorul si care de regula obtinea majoritatea veniturilor sale pe teritoriul Romaniei. ”Am avut si diferende in care parintele obligat la pensie de intretinere obtinea venituri exclusiv in afara tarii, care s-au finalizat intr-o faza prelitigioasa, ca urmare a negocierilor la care am participat si a consultantei juridice acordate. Pensia de intretinere rezultata din negocieri de regula a fost superioara fractiei prevazute de legea romana si aplicabila in concret”, adauga Viorel Bran.

Problemele clientilor

Specialistul Maravela & Asociatii subliniaza faptul ca cele mai frecvente solicitari ale clientilor in legatura cu aspectele ce tin de Dreptul familiei au privit partajarea bunurilor comune ale sotilor si stabilirea locuintei copiilor minori. “De regula, desfacerea casatoriei era insotita de impedimente insurmontabile care au condus la acest rezultat, astfel ca sotii erau de acord cu pronuntarea divortului pe temeiul invoielii lor. Principalele asteptari ale clientilor in aceste dosare au fost legate de tratarea cu discretie si profesionalism a unor probleme delicate, familiale, precum si de minimizarea pe cat posibil a impactului emotional asupra minorului intr-o eventuala ascultare a sa de catre instanta”, adauga avocatul.

Pana acum, mandatele incredintate firmei nu au necesitat colaborari cu firme din afara tarii. “Am avut mandate in care casatoriile au presupus elemente de extraneitate, insa limitele mandatului nostru nu au inclus analiza unor prevederi de drept strain. Suntem membri ai unor reputate retele internationale si beneficiem de legaturi rapide si de cea mai buna calitate cu si din partea unor firme de avocatura straine, cu renume in cele mai multe jurisdictii relevante, in conditii de timp si costuri avantajoase pentru clientii nostri”, arata consultantul.

Firma are in acest moment cinci avocati cu experienta semnificativa in materia Dreptului familiei, fiind acoperite atat furnizarea consultantei juridice specifice cat si reprezentarea in instanta.

“Clientela Maravela & Asociatii in aceasta materie este formata in majoritate din persoane din managementul corporatiilor, care au avut ocazia sa cunoasca nivelul nostru de profesionalism manifestat in litigiile corporatiilor respective, precum si abordarea noastra profesionista si de o calitate ireprosabila fata de orice mandat ce ni se incredinteaza. Intentionam ca serviciile pe aspecte de Dreptul familiei sa se constituie intr-un pachet aditional adresat clientilor nostri din alte arii de practica si nu avem o strategie de sine statatoare pentru dezvoltarea acesteia in mod individual. In mod evident, mai ales cand este vorba despre situatii familiale delicate, orice persoana are tendinta de a se adresa unor consultanti care i-au castigat deja increderea. Dezvoltarea noastra in aceasta arie de practica va urma dezideratul furnizarii unor servicii juridice calitative, in conditii optime de timp si prin angrenarea, in functie de mandatul care ni se incredinteaza, a unor avocati familiarizati cu particularitatile diferendului pe care clientii il supun analizei noastre”, puncteaza Viorel Bran.
In ceea ce priveste atributele profesionale, un bun avocat presupune o buna cunoastere a regulilor juridice si o intelegere aprofundata a modului lor de aplicare, aspect care se poate obtine prin analiza practicii judecatoresti dezvoltate de instantele noastre si printr-o prezenta quasi-cotidiana la sedintele de judecata. Ca si element de diferentiere, avocatii din societatea noastra sunt in egala masura buni profesionisti ce au acumulat o experienta bogata si mai ales, au rabdarea, determinarea si capacitatea sa asigure o protectie juridica eficienta, care uneori presupune analizarea situatiilor concrete dincolo de aspectele de dreptul familiei, dintr-o perspectiva umana a situatiilor.

Viorel Bran, Senior Associate Maravela & AsociatiiDespre adoptii

O parte sensibila din Dreptul familiei il constituie adoptiile, din cauza legislatiei existente in Romania. Viorel Bran precizeaza ca principalul aspect negativ ce iese in evidenta in cadrul procedurilor de adoptie este durata destul de mare a unei astfel de proceduri. ”Practic, o procedura de adoptie poate dura si cativa ani, iar apoi monitorizarea post adoptie dureaza la randul ei cel putin doi ani. Cu toate acestea, legiuitorul roman a acordat o grija deosebita fiecarei etape a procedurii de adoptie, cu scopul evident de a elimina pe cat posibil orice erori in aprecierea capacitatii si dorintei adoptatorilor de a asigura toate conditiile de trai copilului adoptat”, spune avocatul.

Firma  Maravela & Asociații a fost aleasa, in luna martie, “Firma de Avocatura a Anului in Romania” de catre publicatia britanica The Lawyer, in cadrul ceremoniei de premiere „The Lawyer European Awards 2017”. Premiile din acest an au fost acordate pentru viziune strategică, concentrându-se în principal pe inițiative transfrontaliere, o cultură solidă a parteneriatelor, performanță financiară puternică, creștere, excelență susținută în furnizarea serviciilor juridice și un remarcabil management al talentelor.


Maravela & Asociatii este una dintre casele de avocatura tinere care a reusit sa se impuna intr-un timp scurt in “liga mare” a avocaturii de business. Inca de la aparitia sa pe piata, firma a avut de la an la an o crestere substantiala, adoptand o strategie care si-a dovedit eficienta.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 422 / 4710
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Hațegan Attorneys obține o hotărâre definitivă referitoare la impozitarea parcurilor fotovoltaice. Componentele cu valoare ridicată nu sunt considerate construcții
Immofinanz vinde către Speedwell două terenuri în nordul Bucureştiului. Ce avocați de la PNSA și TZA au coordonat echipele
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Mușat & Asociații: Numărul de mandate în domeniul protecției datelor cu caracter personal s-a dublat față de anul precedent
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
Cum lucrează avocații specializați în litigii și arbitraj de la Voicu & Filipescu. Cu accent pe litigiile comerciale, firma soluționează cu succes cazuri în toate domeniile relevante pentru activitatea companiilor publice sau private
Pe piața de capital, sunt oportunități pentru toate tipurile de companii, spun avocații Bondoc & Asociații. Proiectele uneia dintre cele mai mari și experimentate echipe de Capital Markets din România
Schimbări în structura parteneriatului Schoenherr București
NICULEASA LAW FIRM convinge Tribunalul Bucureşti să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene pe mai multe probleme ce privesc raportul dintre procedura penală și cea fiscală
PeliFilip a asistat Ministerul Finanțelor Publice în premieră într-o operațiune de preschimbare de titluri de stat în dolari
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...