ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a asistat tranzacții în zona de tehnologie și start-up-uri evaluate la 40 de milioane EURO

12 Decembrie 2019   |   A.D.

Echipa de tehnologie și start-up-uri din cadrul CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu.

Sergiu Gîdei, Partener si Krisztina Voicu, Partener - CEE Attorneys/Boantă, Gîdei si Asociatii

 
 
Firma de avocatură CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații a anunțat că în decursul acestui an are în lucru un număr de 20 de tranzacții de fuziuni și achiziții în diverse arii și industrii, din care jumătate reprezintă tranzacții în zona de tehnologie și start-up-uri. Evaluarea cumulată a proiectelor asistate în 2019 în zona de tehnologie și start-ups este de aproximativ 40 de milioane EURO.

Cel mai recent proiect în domeniu a fost finalizat in urmă cu câteva zile și se referă la faptul că avocații CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații au reprezentat fondul Sparking Capital în proiectul prin care acesta a investit, alături de doi business angels, 185.000 euro în BrightSpaces – o platformă digitală de leasing și management al spațiilor comerciale și una din primele investiții in nișa de property-tech in Romania.


Avocații CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații consideră zona de tehnologie și start-up-uri ca fiind cu cea mai mare creștere în următorii cinci ani, estimând un interes major din partea capitalului local, a investitorilor din SUA și Asia, precum și o dezvoltare rapidă a segmentului de corporate venture capital.

“În ultimii 2-3 ani am asistat la o dezvoltare excepțională în România a ecosistemului de start-up-uri de tehnologie sau bazate pe tehnologie, caracterizat prin calitatea ideilor, axarea pe inovație, tendința de scalare globală, maturizarea capitalului uman implicat în ecosistem și disponibilitatea sporită a resurselor financiare alocate acestui sector. Având o practică cu expertiză semnificativă în domeniul tehnologiei, acest lucru s-a reflectat în mod direct și în operațiunile firmei, un procent de cca. 20% din activitate fiind alocat acestei industrii,” a declarat Krisztina Voicu, Partener.

“Zona de tehnologie și start-up-uri este extrem de vastă, dar fie că vorbim despre business-uri consolidate în tehnologie (BullGuard) sau start-up-uri în zone de nișă – fintech (Pago), blockchain (Moonlet), software as technology (Bunnyshell) sau de investiții în start-up-uri (V7 Capital sau Sparking Capital), echipa noastră este direct și constant implicată. Credem că am reușit chiar să contribuim la accelerarea ecosistemului, fiind alături de echipele de fondatori, precum și de investitorii implicați în susținerea de start-up-uri – fondurile de investiții, business angels, investitori strategici“, a adaugat Sergiu Gîdei, Partener.

Echipa de tehnologie și start-up-uri din cadrul CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu.

Printre cele mai importante proiecte gestionate de CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații în acest domeniu amintim:
•    Asistența oferită Bunnyshell, start-up românesc ce dezvoltă tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud, în proiectul prin care au primit o finanțare de 750.000 euro din partea fondului de investiții Early Game Ventures și a unui business angel.

•    Consilierea fondatorilor brand-ului 7Card (lider în domeniul agregării de servicii de wellness și sport) în legătură cu vânzarea business-ului către grupul francez Sodexo.

•    Asistența oferită grupului Xpediator (grup integrat de logistică, transporturi și tehnologie, listat la bursa din Londra) în legatură cu structurarea francizei diviziei de tehnologie www.eshopwedrop.com , precum și consiliere în legătură cu expansiunea globală a francizei in Europa, Asia și SUA.

•    Asistența acordată fondului Sparking Capital (jucător specializat în investiții în start-up-uri în perioada timpurie) cu privire la investițiile în start-up-urile Evertoys, Techinfluence și BrightSpaces.

•    Consilierea V7 Capital (studio de start-up-uri) în legătură cu investițiile în start-up-urile Confidas, Wineful, Pluria, Flip.ro si EasySales.ro.

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. 
Din 2016, Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în Germania și în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6464 / 7898
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu
Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Simona Halep în decizia istorică a Curții de Arbitraj Sportiv. Partenerul Bogdan C. Stoica a condus echipa care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...